Netflix-film 'Enola Holmes' krijgt te maken met rechtszaak

Netflix-film 'Enola Holmes' krijgt te maken met rechtszaak

De familie van Sir Arthur Conan Doyle is het niet eens met deze versie van Sherlock Holmes.

Netflix-film Enola Holmes geeft een heel nieuwe wending aan het personage Sherlock Holmes. Sowieso draait de boel om het onbekende zusje van Sherlock, Enola. Maar hoewel de franchise tegenwoordig in het publieke domein bevindt, wil dat niet zeggen dat de afstammelingen van bedenker Sir Arthur Conan Doyle soms niet van zich afbijten.

Zij vinden dat Henry Cavills versie van het personage te emotioneel is. En dus hebben ze besloten om actie te ondernemen. Acteur Henry Cavill begrijpt het niet helemaal, laat hij aan Screen Rant weten, maar voelt zich ook niet echt verrast.

Niet echt een mening
"Als ik echt eerlijk ben? Ik heb er niet zo'n sterke mening over. Het is een personage uit een boek dat we uitgewerkt hebben met ons script. Hoe dat wettelijk zit, daar weet ik eigenlijk niets van. Maar eerlijk gezegd is er weinig meer dat mij echt kan verbazen," aldus de acteur.

De kans is groot dat er meer films rond Enola Holmes gaan verschijnen. De eerste film is immers een groot succes op Netflix. En we weten dat er gesprekken gevoerd worden over aanvullende delen.

NieuwsFilm

meest populair