Sylvester Stallone werkt enthousiast aan nieuwe versie van 'Rocky IV'

De acteur/regisseur deelt meer informatie over zijn hermontage, waarbij sommige karakters sneuvelen.

Het is geen onbekend fenomeen dat filmmakers niet van hun eigen klassiekers af kunnen blijven. Zo bestaan er veel verschillende montages van Blade Runner en heeft George Lucas de originele Star Wars-trilogie tot aan ergernis van de fans verknipt in het verleden. Nu is Sylvester Stallone hetzelfde aan het doen met Rocky IV en hij deelt zijn enthousiasme inmiddels via Instagram.

Mocht deze klassieke boksfilm dus binnen je persoonlijke sentiment passen, gaat Stallone je binnenkort verblijden of juist teleurstellen. De man achter de Rocky-films (en eveneens de acteur achter het titelpersonage) is namelijk een nieuwe director's cut aan het monteren. Volgens hem zelf is deze versie maar liefst tien keer beter dan het origineel. Sommige personages profiteren hiervan, anderen zijn juist het slachtoffer.

Meer Drago, minder robots
Zo zal er aanzienlijk meer Ivan Drago in de film zitten, die ook meer dialoog heeft dan in de originele versie. Kind van de rekening is de robot van Paulie, die helemaal uit de nieuwe versie van de film geknipt is. Tevens zullen er twee nummers in de film zitten die de oorspronkelijke montage niet haalden, dus allicht betekend dit ook meer montagesequenties.

Wanneer we de nieuwe versie mogen verwachten valt momenteel nog te bezien, maar Stallone maakt zich er hard voor om de nieuwe versie in de bioscopen te krijgen. Hij is in elk geval enthousiast aan het werk, zoals te zien is in onderstaande Instagram-video.


NieuwsFilm

meest populair