Verfilming 'The Godfather'-productiegeschiedenis met Oscar Isaac en Jake Gyllenhaal

Verfilming 'The Godfather'-productiegeschiedenis met Oscar Isaac en Jake Gyllenhaal

Barry Levinson zal de regie voor zijn rekening nemen.

Nog niet zo heel lang geleden werd aangekondigd dat er een dramareeks over de productiegeschiedenis van Francis Ford Coppola's wereldberoemde trilogie The Godfather zou verschijnen. Nu staat ook een film, rond hetzelfde onderwerp, in de steigers. De eerste namen mogen er in ieder geval al zijn.

De film zal Francis and the Godfather heten en wordt geregisseerd door Barry Levinson (o.a. bekend van Good Morning, Vietnam en Rain Man). Het scenario werd geschreven door Andrew Farotte, die met zijn script eerder dit jaar de 'Black List' haalde, een jaarlijkse lijst van de beste onverfilmde Hollywood-scripts.

Grote namen
Oscar Isaac (o.a. bekend van Ex Machina) en Jake Gyllenhaal (o.a. bekend van Nightcrawler) hebben getekend voor de hoofdrollen. Zo zal Isaac in de huid kruipen van Coppola, terwijl Gyllenhaal gestalte zal geven aan de producent van de film, Robert Evans.

Coppola zelf kijkt ook uit naar de film. Hij liet zich er nog recentelijk over uit: ''Barry Levinson's films zijn altijd interessant en de moeite waard. Ik ben erg benieuwd naar de film!''

NieuwsFilm

meest populair