Warner Bros. maakt 'Black': een film waarin alleen zwarte mensen superkrachten hebben

Een kruising tussen 'X-Men' en 'The Wire'.

Filmstudio Warner Bros. gaat aan de slag met Black, een verfilming van de gelijknamige comicreeks over een wereld waarin alleen zwarte mensen over superkrachten beschikken. Een intrigerend concept en hoogstwaarschijnlijk een film die - net als bijvoorbeeld Black Panther - wel wat stof zal doen opwaaien.

Het verhaal, dat wordt omschreven als een kruising tussen X-Men en de tv-serie The Wire, speelt zich af in de Verenigde Staten, waar alleen Afro-Amerikaanse mensen superkrachten hebben. Dit wordt voor het eerst ontdekt wanneer Kareem Jenkins, een tiener uit Brooklyn, etnisch wordt geprofileerd en door de politie wordt neergeschoten.

Groots complot
Kareem overleeft deze aanval door bepaalde krachten en gaat op zoek naar andere mensen die over gelijksoortige krachten beschikken. Zo ontdekt hij een groots complot waarbij er op wordt toegezien dat deze krachten geheim worden gehouden voor de rest van de wereld, zeker voor de zwarte gemeenschap.

De comic is afkomstig van Kwanza Osajyefo en Tim Smith III, die ook allebei bij de film betrokken zullen zijn als producent. Osajyefo bedacht het concept ruim tien jaar geleden, en zamelde vervolgens meer dan 90.000 dollar in via Kickstarter om de comic te maken.

Het scenario van de film werd geschreven door Titans-producent Bryan Edward Hill. Er wordt nog druk gezocht naar een regisseur.

NieuwsFilm

meest populair