Alicia Vikander over status 'Tomb Raider 2'

Alicia Vikander over status 'Tomb Raider 2'

Komt de film wel of niet volgend jaar uit?

In 2018 verscheen de gamefilm Tomb Raider met Alicia Vikander in de rol als de avontuurlijke Lara Croft. Ondanks dat de film vaak wordt bestempeld als een flop, moet in maart 2021 gewoon een vervolg verschijnen. Maar gaat dat nog wel lukken?

Tijdens een interview met Good Morning America gaf Vikander dat ze hoopt dat ze de opnames in 2021 kan bijwonen. Eerder moesten deze starten in april 2020 en later in de zomer 2020. "Het plan was dat we er dit jaar een zouden gaan maken. Vanwege de pandemie is uiteraard alles anders," meldde Vikander. "We zijn er nog steeds over in gesprek, dus ik hoop dat we er volgend jaar mee kunnen starten."

Dus naar 2022 of later
Het vervolg dat geregisseerd moet gaan worden door Ben Wheatley (High-Rise, Free Fire) lijkt dus te worden uitgesteld tot in 2022 of misschien wel 2023 - als de film er nog wel gaat komen. De hoop is er dus nog, want wat de filmstudio's genoodzaakt zijn te doen door de coronacrisis is nog niet in te schatten.

Met een productiebudget van zo'n 100 miljoen dollar werd er met de eerste film wereldwijd zo'n 250 miljoen opgehaald. De ontvangst was erg wisselend, met 51% op Rotten Tomatoes.



NieuwsFilm

meest populair