Brian Cox (Troy) schoot per ongeluk een collega in het gezicht

Brian Cox (Troy) schoot per ongeluk een collega in het gezicht

Maar gelukkig met alleen maar een losse flodder.

Ongelukken op de set kunnen grappig zijn, zie bijvoorbeeld de vele bloopers aan het eind van Jackie Chan's films. Helaas kunnen ze ook levens opeisen, zoals bij The Crow en Twilight Zone: The Movie. Voor Brian Cox was het op jongere leeftijd schrikken toen hij iemand in het gezicht schoot met een vuurwapen.

De 74-jarige Schot, o.a. bekend van films als Manhunter, Troy en HBO-serie Succession, verdiende lang geleden zijn brood als toneelmeester. Toen er tijdens een bijeenkomst uitgelegd werd hoe je een pistool veilig moet overhandigen, pakte dat niet uit zoals gewenst. Dat vertelde Cox pas geleden tijdens een podcast.

Bekijk de afbeelding
Neus
"Ik was de slechtste toneelmeester ooit," begint hij. "Hopeloos. En er was een verschrikkelijk incident waarbij ik iemands neus verbrandde. Hij leerde me hoe je een pistool moest overdragen, want toentertijd gebruikten we pistolen met losse flodders."

"Hij zei: 'Je geeft het pistool nooit aan iemand met de loop naar hen gericht. Ook moet het magazijn leeg zijn.' Dus ik pak het wapen aan terwijl hij het aan mij overhandigt, en ik haal per ongeluk de trekker over. Alles werd zwart en zijn neus was verbrand."

Ondanks dat het incident ongelukkig afliep, mocht Cox bij de toneelgroep blijven. "Ik had daarna nog steeds werk," eindigt de acteur. "Ze gaven zichzelf de schuld omdat ze het mij niet correct hadden uitgelegd."

NieuwsFilm

meest populair