Algemeen

Dan is Daniel Pearl

door FilmTotaal op 16.08.2006 om 14:10 in Algemeen
Dan Futterman, hij schreef onder andere het script voor Capote en speelde rollen in verschillende tv-series, zal de rol van journalist Daniel Pearl op zich nemen in A Mighty Heart. Angelina Jolie werd onlangs aangetrokken voor de hoofdrol van Daniels vrouw Mariane die in Pakistan op zoek gaat naar haar vermiste man.

De film is gebaseerd op Mariane's boek A Mighty Heart: The Brave Life and Death of My Husband Danny Pearl, waarin ze haar zoektocht beschrijft. Daniel bleek uiteindelijk door Allah-fans vermoord en onthoofd te zijn.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dukat

Avatar

De film is gebaseerd op Mariane's boek A Mighty Heart: The Brave Life and Death of My Husband Danny Pearl, waarin ze haar zoektocht beschrijft. Daniel bleek uiteindelijk door Allah-liefhebbers vermoord en onthoofd te zijn.

Leuk hoor, nu weet je meteen hoe de film afloopt. Over spoilers gesproken :(

Peter

Avatar

Tuurlijk joh, en al die spoilers over WO2-films word je zeker ook gek van. weet je meteen al dat de duitsers verliezen...

Webjoker

Avatar

Peter "tuurlijk joh, en al die spoilers over WO2-films word je zeker ook gek van. weet je meteen al dat de duitsers verliezen..."
Ik ben het toch wel eens met Dukat. Met een Tweede Wereld Oorlog film weet je uiteraard dat de Duitsers zullen verliezen maar toch is dat anders.

Als het een boekverfilming is hoef je er niet vanuit te gaan dat iedereen het boek kent. Het lijkt er op dat de hele film een zoektocht zal beslaan, als de uitkomst van die zoektocht al bekend is vind ik dat toch wel een beetje jammer.

Peter

Avatar

Het boek is geen spannende actiethriller met als grote ontknoping op de laatste bladzijde dat daniel ineens geen hoofd meer blijkt te hebben. iedereen die dat boek koopt weet allang wat er met pearl is gebeurd, net als iedereen die enigszins het nieuws volgt.

Mook

Avatar

Peter "het boek is geen spannende actiethriller met als grote ontknoping op de laatste bladzijde dat daniel ineens geen hoofd meer blijkt te hebben. iedereen die dat boek koopt weet allang wat er met pearl is gebeurd, net als iedereen die enigszins het nieuws volgt."


En als je het boek niet kent? Ik ben het met Webjoker eens dat de vergelijking met WO2 niet opgaat.

Verder wel interessant nieuws.

Peter

Avatar

Je hoeft het boek niet te kennen om te weten wat er met hem is gebeurd, dat was wereldnieuws. ik heb het boek ook niet gelezen. daniel pearl is alleen maar bekend omdat hij ontvoerd en onthoofd is, als je naar een film over de zoektocht naar hem gaat ga je dus naar een film over "die journalist die ontvoerd en onthoofd is", dat is de insteek. als je naar United 93 gaat, ga je ook niet naar een film over een willekeurig vliegtuig, maar naar eentje over "dat vliegtuig dat neertortte tijdens 9/11". niks spoiler.

afbeelding

maar goed, niet iedereen blijkt geinteresseerd in wat er in de wereld gebeurt.

Michaell

Avatar

Allah-fans :E. Noem je dat zo?

ikwilhet

Avatar

Allah-fans, dat is echt een slechte woordkeuze. Daniel Pearl werd vermoord door Pakistaanse moslim fundamentalisten. En nee ik ben geen moslim, maar een beetje nuance is nooit verkeerd.

NieuwsFilm

meest populair