Ryan Reynolds warmt honderden studenten op in koud Canadees gebied

Ryan Reynolds warmt honderden studenten op in koud Canadees gebied

Dat doet hij niet alleen.

Door de pandemie die door het corona-virus is voortgebracht heeft iedereen het moeilijker dan normaal. Sommigen hebben het zelfs zwaar. Zo is er een school in het plaatsje Arctic Bay, te vinden in het Canadese gebied Nunavut, waar het ijskoud is en de studenten weinig tot geen toegang hebben tot nieuwe noodzakelijkheden.

Om dat tegen te gaan heeft Ryan Reynolds in samenwerking met winterkleding-onderneming Canada Goose meer dan 300 leerlingen van warme kledij voorzien. De filantropie is door CTV News bevestigd. Het zou bovenal gaan om winterjassen en laarzen.

Bekijk de afbeelding
Essentieel
In een boodschap deelde de 43-jarige Reynolds mee dat het een groot probleem is dat basisbehoeften ontbreken in de noordelijke gebieden van Canada. "Daarom heb ik Canada Goose benaderd met de vraag of zij samen met mij deze studenten van essentiële winterkleding willen voorzien," legde de acteur uit.

Volgens Reynolds deed Canada Goose er zelfs een schepje bovenop en bood meer donaties aan dan de Canadees aanvankelijk verwacht had. "Ik ben enorm geïnspireerd en dankbaar," aldus de ster uit Deadpool.

De directeur van de school, ene Gregg Durrant, had uiteraard enkel lovende woorden. "We zijn de warmte dankbaar die Ryan en Canada Goose onze studenten hebben getoond. Hun geschenk zal de komende jaren herdacht worden."

NieuwsFilm

meest populair