5 personages die een andere identiteit aannemen

5 personages die een andere identiteit aannemen

Noodzaak, eigenbelang, rijkdom en liefde: er zijn veel redenen om iemand anders te worden.

Deze week verschijnt Corpus Christi, waarin een voormalig crimineel zich voordoet als priester. Reden genoeg om eens in de filmgeschiedenis te duiken naar andere voorbeelden van personages die zich als iemand anders voordoen.



Sister Act


Iemand met een schimmig verleden die zichzelf heruitvindt in een rol als geestelijke? Dat plot kennen we inderdaad al uit Sister Act. Daarin moet getuige Whoopi Goldberg onderduiken in een klooster om te ontkomen aan een moordenaar. En daar moet de losbandige zangeres zich plotseling gedragen als een non.



The Talented Mr. Ripley


Waar de meeste personages noodgedwongen een andere identiteit aannemen, is het bij The Talented Mr. Ripley een keuze. Jaloers als hij is op de rijke playboy Dickie, krijgt hij de kans diens leven over te nemen. En daar gaat hij ver, héél ver voor.




Catch Me If You Can


Sommige mensen hebben aan twee identiteiten nog niet genoeg. In het op waarheid gebaseerde Catch Me If You Can is tiener Frank Abagnale een meesteroplichter. Dat begint als hij zich voordoet als leraar, maar al snel kruipt hij in de huid van piloot, dokter, advocaat en zelfs geheim agent. Toen de echte Abagnale uiteindelijk gepakt werd, kwam hij in dienst van de FBI. Dankzij zijn hulp werden talloze fraudeurs opgepakt.



Face/Off


In het waanzinnige Face/Off moet FBI-agent Sean Archer de identiteit van een schurk aannemen om achter de locatie van een bom te komen. Letterlijk, want hun gezicht wordt getransplanteerd op de ander. En wanneer de slechterik tijdens zijn ontsnapping iedere getuige vermoordt, is er niemand meer die weet hoe het echt zit. Archer zal alles op alles moeten zetten om zijn leven terug te krijgen.



Mrs. Doubtfire


De meeste oplichters in dit rijtje nemen een andere identiteit uit eigenbelang. Zo niet Daniel Hillard. Hij begaat zijn daad uit liefde. Na een vervelende scheiding krijgt zijn vrouw de voogdij over hun kinderen. Daniel verkleedt zich daarom als Mrs. Doubtfire, de nieuwe huishoudster van het gezin. Op die manier hoeft hij niets te missen van zijn opgroeiende zoon en dochters.

NieuwsFilm

meest populair