nu in de bioscoop

Corpus Christi (2019)

Sinner. Preacher. A mystery.

Daniel wil priester worden, maar met zo'n strafblad neemt geen seminarie hem aan. Wat nu? Fake it till you make it!
play

7,7 details

  • 115 Min
  • Drama
  • Polen
  • Frankrijk
115 Min Polen

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Maar terwijl hij steeds zelfzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter.

Regie
Jan Komasa
Cast
Lukasz Simlat, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel, Tomasz Zietek, Bartosz Bielenia, Juliusz Chrzastowski, Leszek Lichota, Barbara Kurzaj, Lidia Bogacz, Zdzislaw Wardejn, Bogdan Brzyski.
Release
02.09.2019
Release NL
08.10.2020
Release DVD
09.12.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Jan Komasa Scenario: Mateusz Pacewicz Cast: Bartosz Bielenia (Daniel), Aleksandra Konieczna (Lidia), Eliza Rycembel (Eliza), Tomasz Zietek ('Pinczer'), Barbara Kurzaj (Ewa Kobielski), Leszek Lichota (Burgemeester Walkiewicz), Zdzislaw Wardejn (Priester), Lukasz Simlat (Pastor Tomasz), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2019

Daniel komt vervroegd vrij, maar gelukkig maakt dat hem niet. Hij heeft namelijk net van de aalmoezenier gehoord dat hij niet hoeft te hopen op een toekomst als pastoor. Geen seminarie die hem accepteert met dat strafblad! In plaats van zich te melden bij de meubelfabriek waar hij wel aan de bak kan, doet hij een boordje om en klopt aan bij de de lokale pastoor. Gewoon, even snuffelen aan het leven van een geestelijke. Maar wanneer zijn gastheer richting het ziekenhuis moet, krijgt Daniel zijn droom in de schoot geworpen: wil hij in dit dorp niet voorlopig even de kerkdienst leiden?

Corpus Christi stond dit jaar in het rijtje films dat het bij de Oscars aflegde tegen Parasite in de strijd welke niet-Engelstalige film de beste was. En dit Poolse drama had al een zegetocht gemaakt langs allerlei filmfestivals. Het verhaal is op ware feiten is gebaseerd, al heeft regisseur Komasa wat elementen toegevoegd om het drama op scherp te zetten. Zoals die criminele achtergrond van Daniel en een auto-ongeluk dat zijn parochie een hoop emotionele littekens heeft bezorgd. Allemaal gegronde keuzes die het verhaal flink aanstuwen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Corpus Christi Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Corpus Christi

acties