Komt er een 'The Social Network'-vervolg?

Komt er een 'The Social Network'-vervolg?

Schrijver Aaron Sorkin ziet het wel zitten, maar alleen onder een specifieke voorwaarde.

Tien jaar geleden wist regisseur David Fincher hoge ogen te gooien met The Social Network, een film rondom de creatie van Facebook. De film won maar liefst 3 Oscars, waaronder ook die van Best Writing, Adapted Screenplay voor schrijver Aaron Sorkin. Hij laat nu weten graag terug te willen keren voor een vervolg, maar onder een enkele voorwaarde.

Sorkin zei begin vorig jaar nog dat hij het wel ziet zitten om met een sequel te komen, aangezien er nogal wat interessant materiaal is met de recente schandalen rond Facebook. Nu zegt hij weer dat hij graag het scenario wil verzorgen, maar alleen als Fincher dan ook voor de regie terugkeert.

Duistere kant
Sorkin liet zich erover uit tijdens een podcast: ''We hebben de duistere zijde van Facebook ontdekt. Ik heb ook al research gedaan door het kritische boek Zucked te lezen, dat door Roger McNamee is geschreven, een voormalig Facebook-investeerder. Ik heb ook al met hem gepraat''.

McNamee was degene die Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en de CEO, Sheryl Sandberg, liet weten dat er vreemde politieke activiteiten plaatsvinden op de sociaalnetwerksite, maar hier werd weinig aan gedaan.

"Sandberg en Zuckerberg lijken niet echt geïnteresseerd om iets te ondernemen" gaat Sorkin verder. "Dit is de reden waarom McNamee uiteindelijk de Amerikaanse Senaat heeft verteld dat er iets niet klopt, dat Facebook de democratie ondermijnt en er iets moet worden ondernomen".

NieuwsFilm

meest populair