Celebrity

Supermodel Naomi Campbell en Marvel-ster Mark Ruffalo naakt te zien in nieuw spotje over verkiezingen

Een groep Amerikaanse beroemdheden roept burgers op goed op te letten als zij stemmen per post.

door FilmTotaal om 14:49 in Celebrity
Een groep Amerikaanse celebrities vraagt op een bijzondere manier aandacht voor de regels die geleden voor het stemmen per post bij de aankomende presidentsverkiezingen. Sterren als acteur Mark Ruffalo, komiek Amy Schumer en topmodel Naomi Campbell zijn namelijk uit de kleren gegaan voor een spotje.

Amerikanen kunnen in aanloop naar de verkiezingen op 6 november hun stem al per post uitbrengen. Door de coronapandemie zullen naar verwachting meer mensen dan ooit gebruikmaken van deze mogelijkheid. De regels en voorwaarden voor het stemmen per post kunnen echter per staat verschillen.

De beroemdheden roepen burgers met hun video op om goed op te letten. Zo moeten burgers in sommige staten verplicht twee enveloppen of een zwarte pen gebruiken. De sterren willen zo "naked ballots" voorkomen; stembiljetten die ongeldig worden verklaard en dus niet meetellen.

Het opmerkelijke spotje, dat is gemaakt door RepresentUS, een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor een transparanter stemproces, is hieronder te bekijken.NieuwsFilm

meest populair