Netflix geeft David Finchers 'Mank' een trailer en releasedatum

Netflix geeft David Finchers 'Mank' een trailer en releasedatum

De eerste nieuwe film van David Fincher in zes jaar tijd!

Netflix zal David Finchers Mank in een aantal bioscopen uitbrengen in november, alvorens de film vanaf 4 december te streamen is. Dat laat Collider weten op basis van een bericht van Netflix. Ook is er nu een eerste trailer vrijgegeven

De film is een echte period piece die draait om de alcoholistische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz. Hij wordt gespeeld door Gary Oldman en is verzeild geraakt in een race tegen de tijd om het scenario voor Orson Welles' meesterwerk Citizen Kane af te maken.

De klassieker werd gekenmerkt door controverses achter de schermen, omdat Mankiewicz en Welles ruzie maakten over de credits en wie welk deel geschreven had. Die ruzie werd des te belangrijker toen de film een Oscar won voor het beste Original Screenplay. Hieronder kan je de trailer voor Mank bekijken.



Door zijn vader
Het scenario van Mank is geschreven door de vader van Oldman, Jack Fincher, dus de film betekent veel voor de filmmaker. Verder is de cinematografie voor de rekening van Erik Messerschmidt. Mank is de eerste nieuwe Fincher-film in zes jaar tijd.

Mank zal twee uur en elf minuten in beslag nemen.

NieuwsFilm

meest populair