Video

Netflix geeft David Finchers 'Mank' een trailer en releasedatum

De eerste nieuwe film van David Fincher in zes jaar tijd!

door Jim Pedd om 18:53 in Video
Netflix zal David Finchers Mank in een aantal bioscopen uitbrengen in november, alvorens de film vanaf 4 december te streamen is. Dat laat Collider weten op basis van een bericht van Netflix. Ook is er nu een eerste trailer vrijgegeven

De film is een echte period piece die draait om de alcoholistische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz. Hij wordt gespeeld door Gary Oldman en is verzeild geraakt in een race tegen de tijd om het scenario voor Orson Welles' meesterwerk Citizen Kane af te maken.

De klassieker werd gekenmerkt door controverses achter de schermen, omdat Mankiewicz en Welles ruzie maakten over de credits en wie welk deel geschreven had. Die ruzie werd des te belangrijker toen de film een Oscar won voor het beste Original Screenplay. Hieronder kan je de trailer voor Mank bekijken.Door zijn vader
Het scenario van Mank is geschreven door de vader van Oldman, Jack Fincher, dus de film betekent veel voor de filmmaker. Verder is de cinematografie voor de rekening van Erik Messerschmidt. Mank is de eerste nieuwe Fincher-film in zes jaar tijd.

Mank zal twee uur en elf minuten in beslag nemen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RoberPaulsen

Avatar

Het script is geschreven door de vader van Oldman die vreemd genoeg Fincher van achteren heet... wat is de kans op toeval!

Mav Damian

Avatar

Ziet er f*cking cool uit! Fincher voor de oscars!

don lukas

Avatar

Heel erg benieuwd. Fincher is één van mij film helden.

Hyenas

Avatar

Het feit dat David Fincher geen oscar heeft gewonnen voor The Social Network maar dat Hooper het heeft gekregen voor The King's Speech is de reden dat ik de ceremonie niet meer serieus neem. De heist van de 21ste eeuw.

Fincher is waarschijnlijk, vanuit een technisch oogpunt, een van de beste regisseurs van het moment en elk project van hem is een project waar ik naar uitkijk.

Thiver

Avatar

RoberPaulsen "Het script is geschreven door de vader van Oldman die vreemd genoeg Fincher van achteren heet... wat is de kans op toeval!"

Een stuk kleiner dan de kans op een foutje. Smiley face

Robert Paulson

Avatar

Vader van David Finches zelf dus ;)
Niet die van Oldman.

Master Of Films

Avatar

Mank is de eerste nieuwe Fincher-film in zes jaar tijd.
Zolang geleden!

NieuwsFilm

meest populair