Kritiek op casting Penelope Cruz in spionage-film 'The 355'

Kritiek op casting Penelope Cruz in spionage-film 'The 355'

Jessica Chastain komt voor haar collega op.

Het komt wel vaker voor dat films of acteurs onder vuur komen te liggen i.v.m. whitewashing of colorism en nu is het weer raak. De spionage-film The 355 ligt nu onder vuur omdat de Spaanse actrice Penélope Cruz een Colombiaans personage vertolkt.

Jessica Chastain, die voor de film optreed als producente en eveneens de hoofdrol voor haar rekening neemt, heeft de casting echter verdedigd: ''Ik ben degene die contact heeft opgenomen met Penelope om haar een rol aan te bieden in de film. Ik stelde voor om een Braziliaans personage te spelen, maar dat vond ze ongepast, omdat de officiële taal van Brazilië Portugees is''.

Betere optie
"Ik besefte me echter dat ongeveer 80 procent van de Colombiaanse bevolking van Europese of gemengde Europese afkomst is. We vonden het allemaal een betere keuze voor Penelope en dus beslisten we dat haar personage afstamt van Spaanse kolonisten''.

Verder zegt Chastain dat ze met The 355 niet wou focussen op de culturele verschillen tussen de personages. "Uiteindelijk is het belangrijkste niet waar ze vandaan kwamen, maar dat ze allemaal samenkomen om een verbond te sluiten dat hun landsgrenzen overstijgt''.

NieuwsFilm

meest populair