Bioscoopbaas: Films van Netflix zijn allemaal slecht

Bioscoopbaas: Films van Netflix zijn allemaal slecht

Nou ja, bijna allemaal. De Vue-bioscoopbaas vindt de meeste Netflix-films maar niks.

Al jaren is er een stijgende lijn te zien in de hoeveel en toch ook kwaliteit van de films die Netflix zelf maakt, en regelmatig aankomt. Denk maar aan The Irishman of Marriage Story van verleden jaar. Maar er zitten (uiteraard) ook heel veel matige tot slechte films tussen.

Tijdens de wekelijkse CJ Cinema Summit waar werd gesproken over de huidige crisis in de filmindustrie was Tim Richards van bioscoopketen Vue International aanwezig en volgens hem verschijnen er op Netflix geen films die het waard zijn om op het grote doek vertoond te worden.

Geen bioscoopfilms op Netflix
[i]"Ik daag iedereen uit om me te vertellen wat de laatste goede film is die ze op Netflix hebben gezien," zou de Vue-baas hebben gezegd volgens Anton Volkov. De grote vraag is of deze Richards gelijk heeft. Want ja, smaken verschillen!

Desondanks heeft de bioscoopbaas in zekere zin gelijk. Los van enkele uitzonderingen per jaar is het merendeel van de Netflix Originals Films van een matige tot gemiddelde kwaliteit en door de enorme productiedrift is het ook niet meer dan logisch dat er veel snelle producties verschijnen die net aan de moeite waard zijn voor het grote publiek. En misschien is dat ook wel het model van Netflix. Wat zeg jij?

NieuwsFilm

meest populair