Bekende scène 'Terminator 2' werd bijna door bobo's geschrapt

De memorabele scène in de bar in Judgment Day mocht eigenlijk niet mee in de bioscoopversie.

Niet altijd weten de filmbazen, managers, producenten en andere bobo's zich op de achtergrond te houden bij het maken van een film. Soms bemoeit zelfs de studiobaas zich met het creatieve proces en dat leidt nog wel eens tot een hoop geknip en geplak dat het eindresultaat niet ten goede komt.

Ook de klassieker Terminator 2: Judgment Day werd tijdens de productie geconfronteerd met een nerveuze producent. De film werd - uiteraard - op de voet gevolgd door productiestudio Carolco Pictures en dat was niet geheel onterecht. Regisseur James Cameron liet het productiebudget oplopen van de oorspronkelijke $75 miljoen tot maar liefst $100 miljoen. Dat was voor begin jaren 90 een enorm bedrag.

Bijna bedankje bekende barscène
Om geld te besparen wilde de Carolco Pictures onder meer de scène in de bar schrappen, in het begin van de film. Cameron gaf niet toe, net als superster Arnold Schwarzenegger. Zijn reactie was volgens Screenrant in het voordeel van de regisseur: "Alleen een studioman zou zo'n scène eruit snijden."

Check hieronder de clip van de aankomst van de T-800 in de tweede film die nog steeds de beste film is in de franchise. Uiteraard was het maar goed dat Cameron en Schwarzenegger niet toegaven! Toch?



NieuwsFilm

meest populair