Nieuwe coronamaatregelen: Bioscopen blijven open, maar...

Nieuwe coronamaatregelen: Bioscopen blijven open, maar...

Coronamaatregelen zorgen vooralsnog niet voor sluiting bioscopen.

Gisteren werden er stevige nieuwe maatregelen aangekondigd om het coronavirus in te dammen. Of je het er nu mee eens bent of niet, de maatregelen lijken vooralsnog geen grote gevolgen voor de meeste bioscopen in Nederland.

De grootste verandering is dat er nu overal maximaal 30 mensen in een bioscoopzaal aanwezig mogen zijn per voorstelling, rekening houdend met de 1,5 meter. Daarnaast zal er strenger gecontroleerd worden op de naleving, dus daar waar je mogelijk enige flexibiliteit opmerkte zal dat komende weken anders zijn.

Mondkapjesplicht nadert
De kans is groot dat je nu in iedere bioscoop wordt verzocht een mondkapje te dragen totdat je op je bioscoopstoel zit. Dit wordt - als de wet daarop is aangepast - ook verplicht gesteld. En wie weet wordt het dragen van het mondkapje ook verplicht als je eenmaal zit. Dus als je geen voorstander bent van het dragen van een mondkapje: de kans wordt kleiner dat je de bioscoop binnenkomt of wilt komen.

Over twee weken komt er een update en dan wordt aangegeven wat er eventueel wordt afgezwakt. Het kan uiteraard ook hetzelfde blijven of ingrijpender worden. Het is overigens niet ondenkbaar dat bioscopen zelf hun deuren gaan sluiten. Hoe denk jij over de maatregelen voor de bioscoop?

NieuwsFilm

meest populair