Algemeen

Nieuwe coronamaatregelen: Bioscopen blijven open, maar...

Coronamaatregelen zorgen vooralsnog niet voor sluiting bioscopen.

door Bram de Groot om 20:24 in Algemeen
Gisteren werden er stevige nieuwe maatregelen aangekondigd om het coronavirus in te dammen. Of je het er nu mee eens bent of niet, de maatregelen lijken vooralsnog geen grote gevolgen voor de meeste bioscopen in Nederland.

De grootste verandering is dat er nu overal maximaal 30 mensen in een bioscoopzaal aanwezig mogen zijn per voorstelling, rekening houdend met de 1,5 meter. Daarnaast zal er strenger gecontroleerd worden op de naleving, dus daar waar je mogelijk enige flexibiliteit opmerkte zal dat komende weken anders zijn.

Mondkapjesplicht nadert
De kans is groot dat je nu in iedere bioscoop wordt verzocht een mondkapje te dragen totdat je op je bioscoopstoel zit. Dit wordt - als de wet daarop is aangepast - ook verplicht gesteld. En wie weet wordt het dragen van het mondkapje ook verplicht als je eenmaal zit. Dus als je geen voorstander bent van het dragen van een mondkapje: de kans wordt kleiner dat je de bioscoop binnenkomt of wilt komen.

Over twee weken komt er een update en dan wordt aangegeven wat er eventueel wordt afgezwakt. Het kan uiteraard ook hetzelfde blijven of ingrijpender worden. Het is overigens niet ondenkbaar dat bioscopen zelf hun deuren gaan sluiten. Hoe denk jij over de maatregelen voor de bioscoop?

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

kokosnoot

Avatar

Denk bars, restaurants het moeilijker hebben. Zal nog net te doen zijn met goed plannen.

Filmaanbod is inderdaad erg karig dat wordt miss nog het grootste probleem. Zeker met Disney nu!

Indy5

Avatar

Wordt een kosten / baten analyse voor bioscoopexploitanten.
Met 30 man / per zaal is dat nog rendabel ? Ook het huidige filmaanbod nodigt niet uit dat de mensen massaal zullen terugkeren op korte termijn.Dit wordt een lange overbruggingsperiode tot ver in 2021.

Master Of Films

Avatar

kokosnoot "Denk bars, restaurants het moeilijker hebben."
Dat terwijl kerken, moskeeën en demonstraties gewoon vrijspel hebben. Smiley face

peter.p

Avatar

Ik werk in een grote bioscoop.

- De capaciteit was 30 en blijft 30. Maar een paar (zwaar gesubsidieerde) theaters hadden cadeauontheffing van de overheid gekregen
- mondkapjes blijven een eigen verantwoordelijkheid en worden echt niet verplicht in de zalen en ook niet in de lobbies. De enige theaters die dat doen zijn de zwaar gesubsidieerde overheidstheaters. De wetsverandering kan nog (vele) maanden op zich wachten. En dan is het wellicht niet meer nodig.
- niemand wordt de bioscoop geweigerd als bij geen mondkapje heeft, simpelweg omdat het niet verplicht is.

- strengere controle? de meeste bioscopen hebben al zitplaatsreservering, anderen zorgen ervoor dat je op een stoel komt. En het is echt niet zo dat de overheid ineens binnen komt vallen met een boa team en zalen uit gaat kammen.

PRIME

Avatar

Ik vind dit zo zuur voor de filmtheaters.
Op zich vind ik dat Pathé, los van blockbusters, nog best een leuk aanbod heeft qua kleinschaligere films, en ze doen het zo goed.
Andere ketens kom ik eigenlijk niet, dus het is niet per se dat ik het alleen over Pathé heb, maar met zoveel regulatie, kan je makkelijk meer dan 30 mensen toelaten.
Ik vind het zonde.

Goku32

Avatar

Overdreven onzin allemaal de hele corona, want de hele week is er een stijging, en na gister is er opeens een dalen dus wat een onzin zeg

Goov25

Avatar

https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/bioscoopbezoeker-hoeft-ook-straks-geen-mondkapje-op-tijdens-de-film~a0782cb3/

Gigan72

Avatar

Bioscopen van Pathé en Euroscoop blijven de komende tijd open, meldt de bioscooporganisatie. Er mogen maximaal dertig bezoekers in één zaal en er worden geen alcoholische dranken verkocht en de cafés zijn gesloten.

Popcorn of frisdrank kopen kan nog wel. ,,We doen er alles aan om onze bezoekers in alle veiligheid een prettige bioscoopervaring te bieden'', laat de organisatie weten. Ook andere coronamaatregels, zoals mondkapjes, worden gehandhaafd.

Maac

Avatar

Gigan72 "...er worden geen alcoholische dranken verkocht..."
***Maac has left the chat.***

Bigds9fan

Avatar

De hele film met een mondkapje op?

Dat gaat een doodsteek worden. Tenzij je de bioscoop omvormt tot een geloofsplek.

Dan mag alles.

RobzZ01

Avatar

Moet zeggen dat ik het aanbod van Kinepolis momenteel erg mager vind. Ik snap dat er niks uitkomt maar ze doen niks met oudere films. Enkel Lord of the Rings draait omdat die grootschalig uitkomt.

Een Pathé heeft dan een leuker aanbod maar daar lukt het dan weer niet om naartoe te gaan nu reizen met t OV niet meer voor een pleziertje gedaan kan worden.

nkwant

Avatar

Het ov is nog steeds voor alle reizigers. In de laatste persconferentie is niks gezegt over alleen noodzakelijke reizen. Wel moet je je een mondkap op tijdens je hele reis. Dus je kunt gewoon naar de bioscoop reizen alleen het filmaanbod is mager en zijn zalen heel snel uitverkocht.

Martinus

Avatar

Biertje ook na 8 uur?

Gigan72

Avatar

^
Nee geen verkoop van bier meer in de bios.
En in avondwinkels en supermarkten geen verkoop meer van alcohol na
20.00 uur.

kokosnoot

Avatar

@Mof ja dat is ook vaag en tegenstrijdig beleid =/

Misschien moeten bars, restaurants en theaters maar proberen door te gaan voor religieuze centra.

NieuwsFilm

meest populair