Algemeen

Vin Diesel en makers 'xXx4' krijgen rechtszaak aan hun broek

Uh-oh...

door Arjen Rooseboom om 17:53 in Algemeen
THE HOLLYWOOD REPORTER meldt dat het Chinese online ticketplatform Weying Galaxy een rechtszaak heeft aangespannen tegen actiester Vin Diesel en productiebedrijf The H Collective met betrekking tot een vierde deel in de 'Triple X'-franchise.

Weying Galaxy kon in 2017 de rechten op nieuwe films overkopen van Revolution Studio's die tot nu toe alle drie de films had gemaakt. De tegenpartij was The H Collective die beweerde eerder een optieovereenkomst te hebben om alle rechten te verwerven.

Weying is toen een afspraak aangegaan met THC waarbij beide partijen een kapitaal zouden hebben gestort in een nieuwe joint venture genaamd Xtreme Pictures die de volledige controle zou hebben over een vierde deel in de reeks, evenals toekomstige remakes en tv-projecten.

Sjoemelen
Een jaar nadat beide partijen begonnen waren met zaken doen, kwamen er echter enkele onregelmatigheden naar voren. Weying ontdekte dat THC in totaal nooit meer dan 50% van de rechten kon krijgen. Bovendien vereiste elke overdracht de goedkeuring van producer Diesel zelf.

Die kwam pas in 2019, ruim twee jaar nadat Weying al $6,5 miljoen dollar in hun onderneming had gestoken, terwijl THC pas $2 miljoen dollar had uitgegeven, minder dan de helft van wat ze verwacht werden te doen.

Voor de goedkeuring van Diesel, moesten er 'aanvullende controles' komen die de rechten alleen maar verder devalueren. De hele aanklacht bevat ook nog een claim van ongeautoriseerde investeringstransacties en verkeerd gebruik van meer dan $40 miljoen dollar aan fondsen.

THC heeft een korte verklaring afgegeven waarin ze zeggen zich krachtig te zullen verdedigen tegen elke beschuldiging. Verder ontkennen ze alles en willen ze geen uitgebreid commentaar leveren.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair