De vele namen die Rey niet kreeg in 'Star Wars'

De vele namen die Rey niet kreeg in 'Star Wars'

Daisey Ridley's Rey had bijna een heel andere naam.

In 2015 debuteerde in Star Wars: The Force Awakens de heldin uit de Star Wars-vervolgfilms. De eenzame Rey wonend op de planeet Jakku zou daarna een enorme intergalactisch avontuur meemaken om erachter te komen dat ze een Palpatine is. Misschien had ze beter op Jakku kunnen blijven?

Hoe dan ook... Het blijkt nu dat het personage van actrice Daisy Ridley bijna een andere naam zou hebben gekregen. In de zoektocht die George Lucas startte kwam hij tot verschillende namen. In de eerste aanzet die Lucas voor Episode VII schreef, zou het Rey-personage starten als de veertien jarige Taryn.

Nog veel meer namen, ook 'Winkie'
In het boek 'Star Wars: Fascinating Facts' laat Lucasfilm creative executive Pablo Hidalgo weten dat Lucas daarna ook namen als Thea en Winkie overwoog. Toen J.J. Abrams in beeld kwam kwamen er andere namen.

Abrams noemde Adam Drivers Kylo Ren eerst de 'Jedi Killer' en Thea werd Sally. John Boyega's Finn werd Harry genoemd en Oscar Isaacs Poe heette John Doe. Toen de productiefase naderde werd Sally eerst Kira, daarna Echo en uiteindelijk dus Rey. Hieronder het bewijs met een pagina uit het boek.



NieuwsFilm

meest populair