Disney+ waarschuwt je voortaan voor films als 'Dumbo' en 'Peter Pan'

Disney+ waarschuwt je voortaan voor films als 'Dumbo' en 'Peter Pan'

De films bevatten racistische uitingen.

Vanaf heden plaatst Disney+ een waarschuwing voor bepaalde films. Klassieke Disney-films als Dumbo, Peter Pan en Jungle Book hebben voortaan een waarschuwing over racistische stereotypen.

In de waarschuwing staat dat de film "negatieve weergaven en/of verkeerde behandeling van mensen of culturen" bevat. "Deze stereotypen waren toen al fout en zijn ook nu verkeerd." Disney geeft ook aan dat de films blijven staan omdat het de "schadelijke impact" wil erkennen, ervan wil leren en gesprekken wil aangaan hierover. Zo kunnen we "samen een meer inclusieve toekomst bouwen".

Verschillende stereotypen
Films als The Aristocats, waarin een kat met 'yellow-face' de piano bespeelt met stokjes en Peter Pan waarin Native Americans 'redskins' genoemd worden, bevatten de waarschuwingen.

Vorig jaar al gaf Disney een waarschuwing voor bepaalde films die racistische uitingen bevatten. Toen was de boodschap een stuk korter. Overigens is Disney+ niet het enige dat waarschuwt voor films met racistische uitingen; ook Warner Bros. doet dat tegenwoordig.

NieuwsFilm

meest populair