'The Hunt' - Een ouderwetse mensenjacht! Wie houdt daar nou niet van? [Blu-ray]

De Blumhouse-film die verscheen rond de coronastart.

Bekijk de afbeeldingRegie: Craig Zobel | Cast: Betty Gilpin (Crystal), Hilary Swank (Athena), Ethan Suplee ((Shut the F**k Up) Gary), Christopher Berry (Target), Wayne Duvall (Don), Emma Roberts (Yoga Pants), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Bioscooprelease: Geen | Recensie: 3 sterren

De horrorfilm The Hunt waarin rijkelui weer eens jacht maken op eenzame burgers was een van die films die tussen wal en schip vielen door de sluiting van de bioscopen eerder dit jaar. Er was veel geschuif en uiteindelijk was er een Video on demand-release. Miste je wat voor op het witte doek? Nee, niet echt. Maar The Hunt is zeker het kijken waard.

In de States draaide het $14 miljoen kostende The Hunt slechts één weekend en kwam uit op een voor dat moment redelijke $5,3 miljoen, vlak achter films als Bloodshot en Onward, en eindigde wereldwijd op $15,2 miljoen.

Zwak ontvangst, publiek meer tevreden

De critici ontvingen de horrorkomedie/thriller zwak, met een score van 57% op Rotten Tomatoes tot gevolg. De gemiddelde beoordeling is een 5.91/10. Het publiek vermaakte zich iets meer: 66% (3.59/5).


In The Hunt komt een groep rijkelui bij elkaar om voor de kick op mensen te jagen. Het plan van deze elite loopt goed mis als Crystal, één van de personen waar ze op jagen, het keiharde en genadeloze spel beter blijkt te beheersen dan de jagers. Zij draait de rollen om en maakt de moordenaars één voor één onschadelijk.

Blu-ray: The Hunt

Discs: 1 x Blu-ray | Release: oktober 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5053083194642 | Met dank aan: Universal Pictures Benelux

Bekijk de afbeeldingDe schijf van deze uitgave van The Hunt zit vastgeklikt in een standaard blauwe keepcase. Op de voorkant de gehavende Betty Gilpin en op de acherkant de vermelding van een drietal extra's. De leeftijd: 16.

Beeld & geluid

Deze High Def-uitgave van Universal Pictures Benelux is weer een prima uitgave met een haarstrak beeld en prima kleuren. De donkere scènes, zoals bij de start in het vliegtuig, lijken toch iets wat donker aangezet. Dit kan een keuze zijn van de makers.

De geluidstrack is met een DTS-HD 7.1 bovengemiddeld, maar je zet deze film uiteraard vooral aan voor de "horror" en dat maakt het geluid iets ondergeschikt. Verder zit dat deel uiteraard prima in elkaar. Universal en Blumhouse kennen het trucje ondertussen wel, ook met dank aan Nathan Barr (The Turning, Flatliners).

Bonusmateriaal

Op de schijf vind je een drietal korte extra's met Crafting The Hunt over de productiefase van de film, Death Scene Breakdowns waarin wordt gekeken naar de creatieviteit achter doodscènes en Athena vs. Crystal: Hunter or Hunted? over de actiescènes met de nodige gevechten. Bij elkaar zit je zo'n 10 minuten te kijken.

Wat vind jij van The Hunt?

Was The Hunt iets voor jou? Heb je deze ergens gezien in de bioscoop, of via Video on Demand? Of ga je deze nog kijken? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm

meest populair