Algemeen

'Star Trek' moet een 'Unification' worden

De films en series moeten meer een eenheid worden.

door Bram de Groot om 11:53 in Algemeen
De afgelopen jaren zijn er hoogte- en dieptepunten in de Star Trek-franchise. Er verschenen drie toch best succesvolle films en er was zelfs het plan dat Quentin Tarantino een R-rated Star Trek-film zou maken. Nu staan alle filmplannen nu in de ijstkast, mede door de successen op het kleine scherm.

De serie Star Trek: Discovery, die in Nederland op Netflix te volgen is, trapte een hele reeks nieuwe projecten af. Alex Kurtzman, hoofd van de tv-divisie van Star Trek, wil meer eenheid in de tv- en filmwereld. Dit zei hij tegenover SFX magazine.

"Ik ben er momenteel niet bij betrokken," zegt Kurtzman over zijn rol bij de films. "Ik weet niet waar die heen gaat. Eerlijk gezegd heb ik mijn handen helemaal vol. Na twee van die films te hebben gemaakt, hield ik zo veel van ze. Ik zou heel graag continuïteit en 'Unification' zien in de films en de tv-kant, omdat ik denk dat het goed is voor Star Trek. Dat kan op verschillende manieren worden gedaan."

"Star Trek Unification Universe"
En zo lijkt Kurtzman te zinspelen op een soort van groter universum zoals dat ook gebeurt bij Star Wars, Marvel en DC. Het zou zeker een optie kunnen zijn, maar of dat gaat gebeuren? Op dit moment zijn er dus nog geen plannen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

don lukas

Avatar

Dat is de beste manier om goedkoop aan nieuwe acteurs te komen.

SeanDeNiro

Avatar

De creatieve koek is opperdepop.

Decepticon

Avatar

Ze moeten eens stoppen met kopiëren en stoppen met films en tv-series aan elkaar te verbinden.
Mensen gaan echt niet overal een abonnement op nemen om alle verhalen te kunnen volgen.
Of je krijgt wat men nu ook al met Disney+ doet, even een abonnement nemen voor het nIeuwe seizoen van die serie en dan weer opzeggen.

Xenolicker

Avatar

Ik ben er tegen want ik kijk alleen films, en alleen maar wanneer ik ze in de bioscoop en/of op Blu-ray 3D kan zien. Wanneer ik dan ook nog ergens anders wat moet gaan kijken om de boel te kunnen volgen dan haak ik af. Maar 'Star Trek: Unification' zou wel een goede titel kunnen zijn voor een vierde film!

Eddie Singer

Avatar

'Star Trek' zat al vol diversiteiten voordat het woord bestond.

Maar 'unification' dus. Bij 'The Walking Dead' gingen men al die kant op. De serie, spin-off's, films...alles met elkaar verbonden.
En als fan moet je op alles en overal abonnementen op nemen om alles te kunnen zien om alles te begrijpen en te kunnen volgen.
Gelukkig zijn de plannen voorlopig nog science fiction...
Ik maak 'm gewoon...

centr1no

Avatar

Tsja. De huidige films en series zijn, terwijl ze in hetzelfde universum spelen, allemaal dusdanig verschillend van toon en uiterlijk dat het niet meer bij elkaar lijkt te horen.
Next Generation, Voyager en DS9 en de films van die tijd waren overduidelijk dezelfde Star Trek.

Sunspot

Avatar

^
Ja, maa rdan nog had je nauwelijks crossovers wat acteurs betreft, die wanneer DS9 begint bijv, of Voyager, omdat ze net begonnen, soort overdragen fakkel.

Verder was het af en toe een gast optreden en moet zeggen dat dat vaak de betere afleveringen waren, goed gedaan.

WAs ook goed zo, meer focus op eigen series, af en toe een oude bekende erin, crossover, wat verwijzingen.

En dan vond je het ook supercool om te zien, weet dat ik nog jong tiener was en Torres van Voyager alleen de naam noemde van 'Data' haha, vond dat al vet.

Crossover was er genoeg uiteindelijk, TNG met Scotty , Spock en Bones bijv, top afleveringen waren dat.

En DAta in DS9 was leuk, hoewel ik hem ook had willen zien in Voyager met Seven of Nine, had zo vet kunnen zijn.

En meerdere karakters in elkaars serie, maar wat ik hiervoor noemde vond ik toch wel de beste als ik zo terug denk.

Picard serie ook, de beste afleveringen zijn met oude castleden, damn, ze moeten een Captain Riker maken, die gast is nog steeds zo goed, bij hem heb je zowat gevoel dat je even TNG aan het kijken bent, wat je bij Picard veel minder hebt, Troi ook.

Oh ja, Troi was ook vet cool gedaan in Voyager, 1 van mijn favo afleveringen van Voyager, die met de dokter, EMH en Luitentant Barclay (Murdock van The A-Team) :D.

centr1no

Avatar

Sunspot "maa rdan nog had je nauwelijks crossovers wat acteurs betreft"
Het heelal is groot.
Voyager zat sowieso aan de andere kant van de melkweg.
Beetje lastig om dan geloofwaardig karakters te gaan lopen ruilen.

Sunspot

Avatar

^

DAt sowieso, maar vaak kon he wel makkelijk wat andere series betrof, Alpha Quadrant, nog steeds dikke afstanden, maar het kon veel meer als ze zouden willen.

Bij Voyager kon het idd pas toen EMH gestuurd kon worden in de latere seizoenen, was top dat het zo gedaan werd Smiley face

NieuwsFilm

meest populair