Algemeen

Hoe overtuigden de makers van 'Scream 5' Neve Campbell om terug te keren?

De actrice wilde niet zomaar terugkeren naar haar bekendste rol.

door Zilko Tarici om 09:09 in Algemeen
We wisten al dat Neve Campbell terug zou keren voor een nieuwe confrontatie met Ghostface in Scream 5, maar hoe hebben de regisseurs van de film haar zover gekregen om opnieuw de hoofdrol te spelen?

Tijdens een interview met The Talk werd deze vraag aan Campbell gesteld. Hoewel de actrice er nu helemaal klaar voor is om terug te keren naar de wereld van Scream, geeft ze toe dat ze toch ietwat terughoudend was. Zeker gezien het feit dat wijlen Wes Craven niet opnieuw op de regiestoel kan plaatsnemen. Matt Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett, de verse gezichten die nu de regie voeren, wisten haar echter over te halen. Aldus Campbell:

"Ik was nogal terughoudend omdat onze geweldige regisseur Wes Craven niet bij langer bij ons is en ik twijfelde om de film zonder hem te maken. De nieuwe regisseurs stuurden me echter een prachtige brief waarin ze schreven dat ze regisseurs zijn geworden door deze films en Wes. Ze willen maar wat graag trouw blijven aan onze verhaallijn. Ik was erg blij om dat te horen."

Ghostface is back!
De opnames van de film zijn ondertussen begonnen en Campbell zal zich spoedig melden op de set. De actrice gaf tijdens het interview ook aan niet te kunnen wachten om David Arquette en Courteney Cox, twee andere franchise-veteranen, weer te zien:

"Ik kan niet wachten om op 47-jarige leeftijd weer besmeurd te worden met bloed! Ook kan ik niet wachten om Courteney en David weer te zien. En om de jonge nieuwe cast te ontmoeten en te werken met mijn nieuwe regisseurs."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Laatste deel was verrassend goed gedaan, was gewoon een echte Scream film, ga aankomend deel zeker kijken

Fluffer

Avatar

Maak liever een remake van een slasher uit de jaren 80 ipv een deel 5 van een film die niets nieuws te bieden zal hebben.

RobzZ01

Avatar

Ik hoop van harte dat we weer een sterk deel krijgen. Eigenlijk zijn alle delen tot nu (ja ook Scream 3) zeer vermakelijk en hebben we nog niet een échte stinker in de franchise gehad.

Met de regisseurs kan het alle kanten op. Ze hebben het heerlijke 'Ready or Not' gemaakt maar ook het wanstaltige 'Devil's Due'. Lastig... hoop dat ze van 'Devil's Due' geleerd hebben en 'Ready or Not' een opzetje was richting 'Scream'.

Dukat

Avatar

Hoe hebben zij haar overtuigd??

Hmm... een beetje geld en klaar, daar haar carrière toch niets voorstelt momenteel en zij ook niet veel werk meer heeft, misschien??.

Spider-fan

Avatar

Ik vond de serie beter dan de vervolgdelen. Had een ietwat andere toon dan de films, maar was gewoon erg leuk.

NieuwsFilm