Algemeen

Regisseur Ron Howard (Star Wars: A Solo Story) over de toekomst van de bioscoop

De bioscoopsector zal er drastisch anders uitzien.

door Wouter Drummen om 13:51 in Algemeen
I.v.m. de coronacrisis ligt de filmindustrie op z'n kop. Bijna alle producties liggen stil en zelfs (bijna) alle afgeronde films zullen niet meer dit jaar in de bioscoop te zien zijn. Volgens regisseur Ron Howard, o.a. bekend van films zoals Rush en A Beautiful Mind, zal dit grote gevolgen voor de toekomst van de bioscoopsector hebben.

Zo zegt de tweevoudig Oscar bekroonde Howard: ''Mensen zijn bang dat bioscopen volledig zullen verdwijnen, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Ik denk eerder dat ze meer op Broadway zullen gaan lijken en dat bioscopen zich voornamelijk gaan focussen op echte grote en dure projecten, die zoveel mogelijk mensen naar de zalen moeten lokken, om memorable events te creëren''.

Streamingplatformen
De 66-jarige regisseur geeft toe dat streamingplatformen, waar er vandaag de dag heel wat van zijn, er wel voor zorgen dat mensen nu minder behoefte hebben om naar de bioscoop te gaan, maar hij gelooft wel dat streamingplatformen en bioscopen samen kunnen co-existeren.

Hier is filmproducent Brain Grazer, die al meerdere malen samenwerkte met Howard, het mee eens: ''Ik denk dat mensen nog steeds naar de bioscopen zullen blijven gaan. Het is een hele andere beleving, die nergens anders geëvenaard kan worden''.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blockbuster

Avatar

Gisteren werd bekend dat Ron Howard aan de slag gaat voor Disney+ met een serie van Willow (hij regisseerde de film in 1988) met wederom Warwick Davis in de hoofdrol.

Overlord

Avatar

Er is nu natuurlijk ook veel gedoe ( terecht ) omtrent de horeca die dicht is. Thuis kan men ook eten of drinken, maar men wil graag buitenshuis vertier. Dat is bij fim kijken voor mij hetzelfde.
Thuis prima te doen maar voor de optimale ervaring of het uitje is een bioscoop toch leuker. Hoewel het geen makkelijke tijden zijn, verwacht ik echt wel dat men tzt weer terug gaat naar de bios als het kan. Sterkte in ieder geval voor wie getroffen is.

Sunspot

Avatar

Blijft wel, misschien op minder plekken en wat grootser, meer ander vertier eromheen

Idd, als mens wil je er toch regelmatig op uit, de weekenden vooral, families, gelijk uitje, andere dingen doen.

OH ja, zou wel leuk zijn als er meer keuze in de bioscopen is, vind al heel mijn leven dat er gewoon te weinig keuze is, heb dat nu nog meer met alle keuze wat streaming betreft.

Denk dat veel mensen dat hebben, is gewoon te karig het aanbod in de bios te vaak

Master Of Films

Avatar

Niet geheel toevallg dat Howard dit vertelt. Gewoon tussen de regels doorlezen. Want niet alleen gaat hij in zee met D+ voor Willow. Op 24 november komt zijn nieuwste film Hillbilly Elegy uit op Netflix. Hillbilly Elegy is geproduceerd door Netflix en Imagine Entertainment (van Brain Grazer & Ron Howard).

GreenHornet

Avatar

Bioscoop gaat voor de Blockbusters worden. en Lokale filmhuizen zullen zich meer op Art House gaan richten. Ik zie niet veel verandering. Alleen dat low budget films eerder op streaming gaan Komen.

Sunspot

Avatar

^
Dat sowieso lijkt me, moet ook wel, low-budget is ook leuk om te kijken in bios, maar mensen zullen zoiets eerder thuis kijken.

Misschien ook een heel ander systeem, dat bioscoopeigenaren meebetalen, meer meedenken. Ik weet niet hoe het nu werkelijk werkt, maar volgens mij doen bioscopen zelf niet veel wat de film zelf betreft, ze wachten en moeten dan zorgen dat ze goeie zalen hebben o.a.?

Misschien is het wel een goed ding uiteindelijk, veel meer blockbusters, meer ervaring in de bios zelf, zaken eromheen.

Maar niet per se blockbusters alleen, veel meer horrorfilms ook, goeie! Dat is bij uitstek juist geschikt voor de bios vind ik, horror.

Zorgen voor goeie infrastructuur, parkeergelegenheid, eetgelegenheden, spelhallen, wat dan ook, in ieder geval dicht op elkaar, dat je er zo binnenstapt.

Vet goed personeel, desnoods verkleed af en toe, gewoon ZWARE ENTERTAINMENT, ERVARING! Smiley face

Filmhead

Avatar

Ik hoop het guys, maar ook zal er veel faillissement zijn. Corona zou volgend jaar er zeker nog kunnen zijn, de kosten worden dan te hoog. Ik denk dat de bios dan meer zoals bv het Concertgebouw wordt. Eentje per stad. Verder thuis streamen

NieuwsFilm

meest populair