Regisseur Ron Howard (Star Wars: A Solo Story) over de toekomst van de bioscoop

Regisseur Ron Howard (Star Wars: A Solo Story) over de toekomst van de bioscoop

De bioscoopsector zal er drastisch anders uitzien.

I.v.m. de coronacrisis ligt de filmindustrie op z'n kop. Bijna alle producties liggen stil en zelfs (bijna) alle afgeronde films zullen niet meer dit jaar in de bioscoop te zien zijn. Volgens regisseur Ron Howard, o.a. bekend van films zoals Rush en A Beautiful Mind, zal dit grote gevolgen voor de toekomst van de bioscoopsector hebben.

Zo zegt de tweevoudig Oscar bekroonde Howard: ''Mensen zijn bang dat bioscopen volledig zullen verdwijnen, maar ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Ik denk eerder dat ze meer op Broadway zullen gaan lijken en dat bioscopen zich voornamelijk gaan focussen op echte grote en dure projecten, die zoveel mogelijk mensen naar de zalen moeten lokken, om memorable events te creëren''.

Streamingplatformen
De 66-jarige regisseur geeft toe dat streamingplatformen, waar er vandaag de dag heel wat van zijn, er wel voor zorgen dat mensen nu minder behoefte hebben om naar de bioscoop te gaan, maar hij gelooft wel dat streamingplatformen en bioscopen samen kunnen co-existeren.

Hier is filmproducent Brain Grazer, die al meerdere malen samenwerkte met Howard, het mee eens: ''Ik denk dat mensen nog steeds naar de bioscopen zullen blijven gaan. Het is een hele andere beleving, die nergens anders geëvenaard kan worden''.

NieuwsFilm

meest populair