Algemeen

Ervaren 'X-Men'-schrijver voor 'Battlestar Galactica'-film

Gaat het project na al die jaren eindelijk van de grond komen?

door Jan-Peter Rook om 14:52 in Algemeen
De langverwachte Battlestar Galactica-film heeft een nieuwe schrijver: Simon Kinberg. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de scenario's van vier X-Men-films, de eerste Sherlock Holmes-film met Robert Downey Jr. en Mr. & Mrs. Smith (2005).

Universal probeert Battlestar Galactica al jarenlang van de grond te krijgen, maar het wil maar niet lukken. Op een bepaald moment zou Bryan Singer de film gaan regisseren, maar hij staat er vanwege zijn wangedrag niet zo goed meer op in Hollywood.

Voortslepend project
De laatste keer dat we over de film hoorden was twee jaar geleden, toen Jay Basu de kans kreeg om het scenario te pennen. Destijds was Francis Lawrence de beoogde man in de regisseursstoel, maar ook hij heeft het project achter zich gelaten. Nu mag Kinberg dus een poging wagen met het Battlestar Galactica-script.

De Battlestar Galactica-franchise draait om een strijd tussen mensen en Cylons. Dat zijn robots, door mensen gemaakt, maar kunstmatig intelligent en uiteindelijk in opstand gekomen tegen hun scheppers. In de franchise zijn er nog maar enkele tienduizenden mensen over, die opgejaagd worden door de Cylons die het op hen voorzien hebben.

Grote franchise
De franchise begon als een tv-serie die liep van 1978 tot 1979. Het werd na 24 afleveringen gecanceld maar vanwege een grote fanbase weer tot leven gewekt in de vorm van Galactica 1980, goed voor tien afleveringen. Er was een drie uur durende miniserie in 2003 die vervolgens ook weer in een tv-serie veranderde. Hierna volgden twee prequel-series, Caprica en Blood and Chrome, en er zijn ook alweer een tijdje plannen voor een nieuwe tv-reboot.

Battlestar Galactica van Ronald D. Moore was erg succesvol en draaide om thema's als politiek, religie en zingeving.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThEnd

Avatar

Mag ie de volgende franchise te gronde richten.

MARQ242

Avatar

Hopelijk gaan ze wat meer voor oude stijl van Galactica. Bij die latere serie vond ik de art direction echt belabberd. Goed geschreven, maar die neppe cgi cylons zagen er niet uit.

Gigan72

Avatar

De oude serie het orgineel dus is nog steeds leuk
Daarin zijn de Cylons niet door mensen gemaakt.
De Cylons zijn eigelijk een reptielen ras dat robots heeft gemaakt.
De serie uit 1980 is slecht alleen de dubbel aflevering dat de Cylons naar de aarde komen en de aflevering met starbuck en zijn Cylon maatje zijn leuk.
De serie uit 2003 vindt ik echt niets.

Als de film er ooit komt hoop ik wel dat de Cylons praten met de stem zo als in de oude serie.....By your command!!!!

Master Of Films

Avatar

Je kan net zo goed een gorilla een script laten schrijven. Sorry, ik neem dat terug. Nogal dirigerend tov gorilla’s als ik Kinberg daarmee ga vergelijken. Gorilla’s bezitten nog creatieve talenten.

Marklar

Avatar

De serie uit 2003 recent op prime terug gekeken. Erg goede serie. De cgi ziet er nu wel wat verouderd uit maar was toen voor een serie gewoon goed.

Ben benieuwd of het verhaal niet te groot is voor een film. Daar moet je minstens een trilogie van maken. De vraag is dan weer of het eerste deel niet teveel een inleiding is en als het flopt komt er na de inleiding niks meer. Kortom, teveel risico om een film hiervan te maken imo

Spider-fan

Avatar

De BBC herhaalt de serie uit 2004 op vrijdagavond. Ik ben het nu een tijdje aan het kijken. Slecht is het niet, maar het is vooral heel politiek en technisch ingesteld. Het voelt daardoor als geheel wat afstandelijker dan de originele serie. Maar het heeft genoeg waardoor ik doorkijk. De Cylons vind ik er toch wel leuk uitzien ondanks veroudering van de effecten, en de ruimteschepen en gevechten in de ruimte zien er, zeker voor tv van16 jaar geleden, best nog wel goed uit.

Decepticon

Avatar

Ik ben toevallig sinds kort de oude originele serie op blu-ray aan het kijken, wat een nostalgie van vroeger, blijft gewoon mooi om te kijken.
Als ik daar klaar mee ben begin ik met de Buck Rogers blu-ray box.

Maar ik wil wel een nieuwe incarnatie van Battlestar Galactica zien.

Pascal08

Avatar

De 2003 serie is voor mij tot nu toe de beste ooit, geweldig!!!

NieuwsFilm

meest populair