Ervaren 'X-Men'-schrijver voor 'Battlestar Galactica'-film

Gaat het project na al die jaren eindelijk van de grond komen?

De langverwachte Battlestar Galactica-film heeft een nieuwe schrijver: Simon Kinberg. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de scenario's van vier X-Men-films, de eerste Sherlock Holmes-film met Robert Downey Jr. en Mr. & Mrs. Smith (2005).

Universal probeert Battlestar Galactica al jarenlang van de grond te krijgen, maar het wil maar niet lukken. Op een bepaald moment zou Bryan Singer de film gaan regisseren, maar hij staat er vanwege zijn wangedrag niet zo goed meer op in Hollywood.

Voortslepend project
De laatste keer dat we over de film hoorden was twee jaar geleden, toen Jay Basu de kans kreeg om het scenario te pennen. Destijds was Francis Lawrence de beoogde man in de regisseursstoel, maar ook hij heeft het project achter zich gelaten. Nu mag Kinberg dus een poging wagen met het Battlestar Galactica-script.

De Battlestar Galactica-franchise draait om een strijd tussen mensen en Cylons. Dat zijn robots, door mensen gemaakt, maar kunstmatig intelligent en uiteindelijk in opstand gekomen tegen hun scheppers. In de franchise zijn er nog maar enkele tienduizenden mensen over, die opgejaagd worden door de Cylons die het op hen voorzien hebben.

Grote franchise
De franchise begon als een tv-serie die liep van 1978 tot 1979. Het werd na 24 afleveringen gecanceld maar vanwege een grote fanbase weer tot leven gewekt in de vorm van Galactica 1980, goed voor tien afleveringen. Er was een drie uur durende miniserie in 2003 die vervolgens ook weer in een tv-serie veranderde. Hierna volgden twee prequel-series, Caprica en Blood and Chrome, en er zijn ook alweer een tijdje plannen voor een nieuwe tv-reboot.

Battlestar Galactica van Ronald D. Moore was erg succesvol en draaide om thema's als politiek, religie en zingeving.

NieuwsFilm

meest populair