Zijn Scarlet Witch en Quicksilver stiekem toch mutanten in het MCU?

Zijn Scarlet Witch en Quicksilver stiekem toch mutanten in het MCU?

Een nieuw boek maakt deze fantheorie dan toch mogelijk.

Toen Marvel Studios ons in Avengers: Age of Ultron pas echt voorstelde aan Scarlet Witch en Quicksilver, bleek dat het geen mutanten waren. Ze hadden hun krachten gekregen via de Mind Stone. Maar dat was een kleine noodgreep, aangezien Marvel Studios toen de rechten op de X-Men niet had.

Recent is het boek The Wakanda Files vrijgegeven. In dat boek lezen we de fictieve aantekeningen van Shuri over de wereld die bevolkt wordt door de Avengers. De jongste zus van T'Challa heeft natuurlijk veel te melden over de Infinity Stones en het een en ander over Scarlet Witch en Quicksilver.

Toch mutanten?
Opvallend is dat Shuri schrijft dat HYDRA er niet voor koos om in Sokovia te settelen, alleen omdat het zo'n afgelegen land was. Het bleek dat er daar ook heel wat mensen woonden met genetische afwijkingen. Dat maakte van die mensen perfecte testobjecten voor Baron Von Strucker en zijn Mind Stone-experimenten.

Dat laatste feit maakt een theorie van sommige fans mogelijk. Zij denken dat de Mind Stone enkel de krachten activeerde die al aanwezig waren in de twee helden. Het gebruik van de Infinity Stones zou dan hetzelfde gedaan kunnen hebben voor meer mensen op Aarde. En dan zouden de mutanten ineens niet meer via het multiversum, maar door de Infinity Stones naar de Aarde kunnen komen.

NieuwsFilm

meest populair