Humor

Zijn Scarlet Witch en Quicksilver stiekem toch mutanten in het MCU?

Een nieuw boek maakt deze fantheorie dan toch mogelijk.

door Jim Pedd om 08:00 in Humor
Toen Marvel Studios ons in Avengers: Age of Ultron pas echt voorstelde aan Scarlet Witch en Quicksilver, bleek dat het geen mutanten waren. Ze hadden hun krachten gekregen via de Mind Stone. Maar dat was een kleine noodgreep, aangezien Marvel Studios toen de rechten op de X-Men niet had.

Recent is het boek The Wakanda Files vrijgegeven. In dat boek lezen we de fictieve aantekeningen van Shuri over de wereld die bevolkt wordt door de Avengers. De jongste zus van T'Challa heeft natuurlijk veel te melden over de Infinity Stones en het een en ander over Scarlet Witch en Quicksilver.

Toch mutanten?
Opvallend is dat Shuri schrijft dat HYDRA er niet voor koos om in Sokovia te settelen, alleen omdat het zo'n afgelegen land was. Het bleek dat er daar ook heel wat mensen woonden met genetische afwijkingen. Dat maakte van die mensen perfecte testobjecten voor Baron Von Strucker en zijn Mind Stone-experimenten.

Dat laatste feit maakt een theorie van sommige fans mogelijk. Zij denken dat de Mind Stone enkel de krachten activeerde die al aanwezig waren in de twee helden. Het gebruik van de Infinity Stones zou dan hetzelfde gedaan kunnen hebben voor meer mensen op Aarde. En dan zouden de mutanten ineens niet meer via het multiversum, maar door de Infinity Stones naar de Aarde kunnen komen.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dawgruule

Avatar

Zijn er door x-men dan niet opeens superveel (lees: kneiterveel) superhelden? Honderden die gewoon rondlopen tijdens alle Marvel film?

StoelPuntje

Avatar

Volgens AbOosterhaus zijn al die mutanten gewoon kneiter-geinfecteerd en is het tijd voor de whisky..

CassidyButch

Avatar

Hoe bedoel je stiekem? Dat zijn ze gewoon

Sunspot

Avatar

Lijkt me wel, Xmen komen eraan en ze zijn alleen Enhanched genoemd, zoals zovelen, nogal een breed begrip 'Enhanced'.

Moeten mutanten zijn, anders klopt er niet veel meer van zodra de Xmen binnen komen

Hoverlicious

Avatar

Dit zou betekenen dat het x-gen door de snap geactiveerd wordt, waardoor mensen die het x-gen hebben nu langzaam superkrachten beginnen te ontwikkelen. Maar dat betekend nog niet dat ze ook super helden worden. Mutants zoals wolverine en deadpool zouden wel lang daarvoor al hun krachten gehad kunnen hebben door genetische proeven in project x bijvoorbeeld. Of zoals Tony Stark het het project in Iron man 2 al noemt: project eXodus.

Persoonlijk vind ik dat een betere wijze dan gebruik te maken van het multiversum. Anders wordt het multiversum helemaal een soort vrijbrief om elke verhaallijn in te passen die ze maar willen. Dat is te gemakkelijk.

I thrust Fiege!

Sunspot

Avatar

^

Nee, gewoon mutanten! Zijn er al, maar werden gewoon Enhanced genoemd.

Mutanten zijn vanwege evolutie, in ieder geval aan gesleuteld door hogere rassen op zijn minst, niet onzin dat ze opeens er zijn door de SNAP pfff

NieuwsFilm

meest populair