Opgelet: Netflix-film 'Mank' snel in Nederlandse bioscopen!

Opgelet: Netflix-film 'Mank' snel in Nederlandse bioscopen!

De nieuwe film van David Fincher verschijnt ook op het witte doek.

Net als verleden jaar met onder meer The Irishman van Martin Scorsese zal Netflix' Oscarkandidaat Mank op het witte doek verschijnen, ook in Nederland. De film komt in december online, maar krijgt enkele weken de tijd zich te bewijzen in de wereldwijde bioscoopzalen.

Vanaf 19 november is Mank, de nieuwste film van David Fincher, te zien in verschillende locaties in Nederland. Dit wordt duidelijk via filmdistributeur The Searchers. In de States is de film zelfs al even eerder te zien, vanaf 13 november. Hieronder de speciale trailer voor de Nederlandse bioscooprelease.


Alcoholistische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz
In de film zien we Hollywood in de jaren 1930 en later, gezien door de ogen en met de gevatheid van de alcoholistische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz terwijl hij het script Citizen Kane voltooid. De rol van Mankiewicz a.k.a. Mank wordt gespeeld door Oscarwinnaar Gary Oldman.

Geen zin in of tijd voor de bioscoop? Vanaf 4 december kun je op Netflix afstemmen, en je ziet ook rollen van onder meer Amanda Seyfried, Lily Collins, Tom Burke, Tuppence Middleton, Tom Pelphrey en Charles Dance.

NieuwsFilm

meest populair