David Fincher levert forse kritiek op zijn 'Alien 3'

David Fincher levert forse kritiek op zijn 'Alien 3'

Hij vindt het achteraf eigenlijk maar niets.

Alien 3 is nou niet echt de beste film in de franchise, ook al werd deze geregisseerd door David Fincher. Dat komt deels door de vele ontwikkelingen achter de schermen, maar volgens Fincher speelde er meer. Hij heeft in een nieuw interview forse kritiek op de film.

Alien 3 had achter de schermen te maken met heel wat warrigheid. De castleden veranderden, het verhaal werd telkens gewijzigd en dat leidde tot problemen. Voor Fincher was het bovendien extra moeilijk, want het was zijn eerste feature film.

Geen goede film
Fincher sprak met Vulture over Alien 3. "Zodra ik twee jaar in Pinewood zat, en door een situatie gegaan was waarin ik een standaardtitel voor een multinationaal, verticaal geïntegreerd mediaconglomeraat moest maken, keek ik anders naar de manier waarop schrijvers en regisseurs moeten werken," begon Fincher zijn kritiek.

Hij ziet dan ook graag een samenwerking tussen alle partijen die verbonden zijn aan een project. "Als je dat niet erkent, dan zit je aan de verkeerde kant van de medaille te kijken. Een script is een eitje en het heeft een donor nodig om te zorgen voor celsplitsing die het van iets speelbaars tot iets dat uit drie dimensies bestaat, transformeert."

NieuwsFilm

meest populair