3 keiharde oorlogsfilms die nu gewoon op Netflix staan

Veel goede oorlogsfilms op Netflix.

Er staan veel oorlogsfilms op Netflix. Soms bar slecht, soms best oké en soms helemaal supergaaf! Hieronder drie oorlogsfilms die gewoon op Netflix te vinden zijn. Wat vind jij van deze films?

Rescue Dawn (2007)

Regie: Werner Herzog | Hoofdrollen: Christian Bale, Marshall Bell, Pat Healy, Zach Grenier, Toby Huss, François Chau

Van niemand minder dan Werner Herzog en met Christian Bale in de hoofdrol zie je een spannende en aangrijpende film die zich afspeelt tijdens de Vietnamoorlog. Een piloot wordt na een missie gevangen genomen en gehouden in een martelkamp in Laos. Hij trotseert de dood door een van de meest gewaagde ontsnappingen in deze gruwelijke oorlog te organiseren.



Saving Private Ryan (1998)

Regie: Steven Spielberg | Hoofdrollen: Tom Hanks, Vin Diesel, Matt Damon, Paul Giamatti, Giovanni Ribisi, Barry Pepper

Deze klassieker van Steven Spielberg kijken veel mensen een keer in de zoveel tijd nog een keer terug. Tijdens de brute openingsscène en vervolgens een barre zoektocht naar 'Private Ryan' zien we rollen van onder meer Tom Hanks, Vin Diesel, Matt Damon en Paul Giamatti. Eentje om snel van je watchlist te strepen als deze er nog opstaat. Kijken dus!



Apocalypse Now Redux (1979 / 2001)

Regie: Francis Ford Coppola | Hoofdrollen: Martin Sheen, Robert Duvall, Dennis Hopper, Marlon Brando

Deze klassieker uit 1979 van filmmaker Francis Ford Coppola (The Godfather-trilogie) heeft door de jaren heen de nodige versies gekregen. Naast de bioscoopversie bestaan ook deze Redux uit 2001 en de Final Cut uit 2019. Daarnaast is een "allereerste versie" met scènes die in geen van de officiële versies voorkomen. De Redux-versie van de Vietnamoorlogsfilm staat nu op Netflix!



NieuwsFilm

meest populair