Algemeen

Allesverwoestende rampenfilm 'Moonfall' trapt af

Roland Emmerich komt (uiteraard) weer met een rampenfilm.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De Duitse regisseur Roland Emmerich maakte al heel wat kaskrakers en staat bekend om zijn rampenfilms. Denk maar aan Independence Day, The Day After Tomorrow en 2012. Al eventjes werkt hij aan een nieuwe rampenfilm met de titel Moonfall en nu zijn de opnames ook gestart!

Deze onheilspellende titel lijkt te voorspellen dat er iets goed misgaat met de maan. En dat is natuurlijk ook zo! In Moonfall krijgen we namelijk te zien dat de maan uit zijn baan ontsnapt en een bedreiging vormt voor de aarde. Uiteraard zit er maar één ding op: een aantal mensen die elkaar niet kennen moet de dag redden!

Wie gaan de maan stoppen?
Het zijn de acteurs Halle Berry, Patrick Wilson, Charlie Plummer, Stanley Tucci, John Bradley, Donald Sutherland en Eme Ikwuakor en waarschijnlijk een bak visuele effecten die het schouwspel tot leven moeten wekken.

Met een productiebudget van 150 miljoen dollar brengt Lionsgate de film ergens in 2021 (of 2022) uit in de bioscoop.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Orko

Avatar

Heerlijk. Dat er maar zoveel mogelijk kapot gaat met lekker veel lawaai. Zit ook te wachten op Greenland.

Gregbelgie

Avatar

Orko greenland is toch al lang gereleased? Allé toch in België lol

Orko

Avatar

^ Als het goed is, is de releasedatum van Greenland op 13 november in Nederland. Ik kan mij van vroeger vooral herinneren dat veel films eerder uitkwamen in België dan in Nederland. Is dat nog steeds zo? In ieder geval wel met Greenland dus.

Jamal M

Avatar

Halle Berry is na haar Oscar winst heeeel laag gezakt.

Wat heeft zij na haar Oscar op het witte doek nog iets gedenkwaardig gedaan?

Robbepost

Avatar

Donald Sutherland zal wel dubbelspel spelen.

Thiver

Avatar

Orko "^ Als het goed is, is de releasedatum van Greenland op 13 november in Nederland."

Die bioscooprelease is helaas komen te vervallen. De film komt nu begin december uit op dvd en brd.

starbass

Avatar

Dat die man nog geld krijgt om een film te maken, na Independance day waren al zijn films een ramp. En zelfs Independance day is eigenlijk helemaal niet goed als je hem nu ziet.

Blockbuster

Avatar

Van Lionsgate?! Als die studio nu maar niet failliet gaat als Emmerich weer met miljoenen gaat smijten... Smiley face

Eerder liepen de kosten van Stargate al de spuigaten uit toen hij van Carolco na Universal Soldier nog een blockbuster mocht maken. Uiteindelijk was het niet hij maar Renny Harlin die de studio de das omdeed met Cutthroat Island.

Hetzelfde verhaal bij The Patriot na Godzilla bij TriStar. En bij Warner was hij na de 10.000 BC flop niet meer welkom.

Jamal M

Avatar

@ blockbuster, gek na zoveel hits dan toch failliet gaan!

Carolco hit its peak in the 1980s and early 1990s, with blockbuster successes including the first three films of the Rambo series, Terminator 2: Judgment Day, Total Recall, Basic Instinct and Stargate. Nevertheless, the company was losing money overall, and required a corporate restructuring in 1992. The 1995 film Cutthroat Island, intended to be a comeback for the studio, instead lost $147 million and brought the company to an end.

NieuwsFilm

meest populair