Biopic over Bob Dylan van Marvel-regisseur James Mangold afgeblazen door corona?

Biopic over Bob Dylan van Marvel-regisseur James Mangold afgeblazen door corona?

Dit veelbelovende project komt er voorlopig in ieder geval niet.

De aangekondigde biopic Going Electric over het leven van zanger Bob Dylan is voorlopig van de baan. Dat vertelt cinematograaf Phedon Papamichael in een recent interview met Collider. Volgens hem zou het te riskant zijn om de film te midden van de coronacrisis op te nemen.

Regisseur James Mangold (Logan, Ford v Ferrari) gaat het leven van Bob Dylan voorlopig niet verfilmen, zo meldt zijn cinematograaf. En dat is jammer, want deze biopic was een veelbelovend project. Zo werd in januari bekend dat niemand minder dan Timothée Chalamet (Call Me By Your Name) in de huid zou kruipen van muzieklegende.

"Ik denk niet dat de stekker er volledig uit is getrokken, maar voorlopig is dat project wel van de baan", vertelt Papamichael, die ook de beelden heeft geschoten van de recent verschenen Netflix-film The Trial of the Chicago 7 van Aaron Sorkin (Molly's Game).

Volgens de bekende cinematograaf heeft dat alles te maken met de coronapandemie waar de wereld op dit moment mee te dealen heeft. "Het is moeilijk om zo'n film in deze omstandigheden te draaien, omdat veel scènes zich in kleine clubs afspelen, waarvoor ook veel figuranten in bijpassende outfits nodig zijn".

NieuwsFilm

meest populair