Algemeen

Nieuw plotgat ontdekt in Marvels 'Avengers: Endgame'

Avengers: Endgame heeft nog een plotgat.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Screen Rant heeft een nieuw plotgat ontdekt in Avengers: Endgame. De film speelt zich voor een deel af tijdens de Battle of New York in 2012, waarbij Bruce Banner een bezoek moet brengen aan het Sanctum Sanctorum. Precies daarin gaat iets mis volgens de site.

We weten van Doctor Strange dat zijn orde van tovenaars de plicht heeft de Aarde te beschermen tegen krachten van het duister. Individuen die mogelijk een risico vormen voor de planeet, worden nauwlettend in de gaten gehouden. Maar waarom deed de Ancient One dan zo weinig?

De Ancient One
"De Masters of the Mystic Arts, die in 2012 aangevoerd worden door de Ancient One, moesten de Aarde beschermen tegen mystieke bedreigingen en die verantwoordelijkheid werd voortgezet onder leiding van Doctor Strange. Loki paste goed binnen de doelen van de tovenaars; niet alleen kan hij op verschillende manieren magie gebruiken, ook heeft hij twee Infinity Stones: de Mind en Space Stone."

"Aangezien de Ancient One de Time Stone heeft, zou zij moeten weten hoe ontzettend gevaarlijk deze schurk op dat moment was. Gezien dat feit, zouden de Ancient One en haar volgelingen wel gevochten moeten hebben tegen de bedrieger en zijn leger van Chitauri. Maar in plaats daarvan besloot ze niets te doen en liet ze het aan de net bij elkaar gebrachte Avengers over om met de God of Mischief te werken."

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hoverlicious

Avatar

Als ze dit soort scenes hadden moeten toelichten, had de film 100 uur geduurd. Snap sowieso niet waar die urge vandaan komt om plotgaten te vinden. Als het overduidelijk is en de kijker ergert zich eraan, snap ik het, maar in dit geval niet.

Als eerste had ik juist het idee dat ze wel iets terug deed. Je ziet ze namelijk het sanctum verdedigen. Daarnaast heeft ze de timestone... ze kan dus in in de toekomst kijken. Ze kan daar dus zien dat de avengers winnen en hoeft haar zelf en haar volgelingen dus niet in gevaar en publiciteit te brengen. En zo zijn er nog vele andere redenen om dit te verklaren, zonder er extra tijd aan te besteden in de film.

Salasander_170917

Avatar

In de film Doctor Strange geeft ze aan niet verder in de toekomst te kunnen kijken dan het moment dat ze sterft. Dit is na de eerste Avengers-film en voor Avengers: Infinity War. Aangezien ze dus wel heeft kunnen zien dat de Avengers New York zouden redden, was er geen groter belang bij voor dat moment.

Jeroenevertp

Avatar

Ik vind dit geen plotgat. Beetje ver gezocht. Als het gedrag van een personage niet 100% verklaard kan worden, dan is alles opeens een plotgat

Judge

Avatar

Ik vind dat elk plotgat dat gevonden wordt gemeld moet worden!!

@Filmtotaal, ik heb er zelf ook een gevonden in Jewel of the Nile uit 1985:
Jack zegt op een gegeven moment: "Ons anker is gestolen en we waren dagenlang aan het afdrijven."
Maar het is een zeilboot met niet alleen zeilen maar ook een motor. Ze konden de boot dus gemakkelijk manoeuvreren.

Dat is een plotgat van jewelste!!!

Jeroenevertp

Avatar

Wanneer is iets een plotgat ?

Een karakter in een film kan gewoon iets doms doen wat niet altijd het meest logisch is in dat geval. Het plotgat waar dit artikel over gaat is inderdaad raar.

Maar ik vind het ook raar dat de sorcerer Supreme na een kort gesprekje met de hulk haar InfinityStone aan hem geeft. Ik weet niet of ik snel een infinitystone zou weggeven als ik er een had. Met de Timestone had ze deze gebeurtenissen toch ook weer kunnen terugdraaien ? Dan hoef je dat ding toch niet weg te geven aan iemand met veel minder kennis en ervaring ?

Hetzelfde vind ik met de andere infinitystones. Op een gegeven moment vindt het ULTIEME gevecht plaats tegen Thanos, En Thanos vecht met zijn vuisten. Dit is volstrekt onnodig ! Thanos heeft The Reality Stone. Hiermee hoeft hij maar te dénken : "Mijn vijanden zijn weg", en het is prompt realiteit ! Waarom neemt hij de moeite om het gevecht überhaupt aan te gaan ? Daarmee neemt hij een onnodig groot risico. (Men probeert ook steeds die handschoen van z'n arm te trekken)

Jeroen van Eck

Avatar

Wie zegt dat ze niets gedaan hebben battle of new york kan zoveel groter zijn geweest dan we gezien hebben in de eerste avengers. Je zag alleen de avenger vechten in avengers 1 later kwam je er achter dat ook de acient one erin betrokken was. Maar we zien enkel een punt in de film! Ze kan in theorie ook haar steentje hebben bijgedragen off screen. Plothole gedicht.

Jeroenevertp

Avatar

Ik vind dit een leuke discussie. Wanneer is iets eigenlijk een plotgat ?
Een karakter kan iets doen was achteraf ongelofelijk dom of onverstandig was, Dat hoeft nog niet per definitie een fout in de film te betekenen

NieuwsFilm

meest populair