Netflix gooit Amerikaanse prijzen omhoog: voorbode voor Nederland?

Netflix gooit Amerikaanse prijzen omhoog: voorbode voor Nederland?

Gaan we straks meer betalen voor Netflix?

Streamingdienst Netflix verhoogt in de Verenigde Staten zijn prijzen. Het basisabonnement blijft even duur als het al was, maar 'standard' en 'premium' worden allebei duurder.

Netflix heeft wereldwijd bijna 200 miljoen abonnees. Die weet het tegenwoordig voor een belangrijk deel aan zich te binden met een continue stroom aan nieuw en eigen origineel aanbod. Dat staat dan exclusief op Netflix. Maar de concurrentie in streamingland is moordend en dus moet Netflix er alles aan doen om content te produceren. Dat kost natuurlijk veel geld.

Duurdere abonnementen
In de Verenigde Staten worden bepaalde abonnementen daarom duurder gemaakt. Concreet gaan gebruikers die over een 'standard' abonnement beschikken, nu van 12,99 dollar naar 13,99 dollar. Zij kunnen op twee schermen tegelijk kijken, en in HD. Het 'premium' abonnement wordt fors duurder, van 15,99 dollar naar 17,99 dollar. Deze abonnees kunnen op wel vier schermen tegelijk kijken en doen dat in Ultra HD.

"Deze prijsverhoging is zodat wij een gevarieerd aanbod aan films en series kunnen behouden. Zoals altijd bieden we verschillende smaken, zodat mensen een prijs kunnen kiezen die goed past binnen hun budget," laat een woordvoerder van Netflix weten.

Of in Nederland de prijzen omhoog gaan is nog even niet duidelijk. Het zou wel goed kunnen dat dit een voorbode is voor wat komen gaat.

NieuwsFilm

meest populair