Netflix

Netflix gooit Amerikaanse prijzen omhoog: voorbode voor Nederland?

Gaan we straks meer betalen voor Netflix?

door Jim Pedd om 20:51 in Netflix
Streamingdienst Netflix verhoogt in de Verenigde Staten zijn prijzen. Het basisabonnement blijft even duur als het al was, maar 'standard' en 'premium' worden allebei duurder.

Netflix heeft wereldwijd bijna 200 miljoen abonnees. Die weet het tegenwoordig voor een belangrijk deel aan zich te binden met een continue stroom aan nieuw en eigen origineel aanbod. Dat staat dan exclusief op Netflix. Maar de concurrentie in streamingland is moordend en dus moet Netflix er alles aan doen om content te produceren. Dat kost natuurlijk veel geld.

Duurdere abonnementen
In de Verenigde Staten worden bepaalde abonnementen daarom duurder gemaakt. Concreet gaan gebruikers die over een 'standard' abonnement beschikken, nu van 12,99 dollar naar 13,99 dollar. Zij kunnen op twee schermen tegelijk kijken, en in HD. Het 'premium' abonnement wordt fors duurder, van 15,99 dollar naar 17,99 dollar. Deze abonnees kunnen op wel vier schermen tegelijk kijken en doen dat in Ultra HD.

"Deze prijsverhoging is zodat wij een gevarieerd aanbod aan films en series kunnen behouden. Zoals altijd bieden we verschillende smaken, zodat mensen een prijs kunnen kiezen die goed past binnen hun budget," laat een woordvoerder van Netflix weten.

Of in Nederland de prijzen omhoog gaan is nog even niet duidelijk. Het zou wel goed kunnen dat dit een voorbode is voor wat komen gaat.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

noah81

Avatar

Zolang je nog accounts kan blijven delen, blijft het een goede prijs voor hun aanbod.

Vleeshaak

Avatar

En dat terwijl je bij Amazon Prime Video maar 2,99/maand kwijt bent. Het verschil in prijs is lang niet zo groot als het verschil in kwaliteit.

David Mills

Avatar

Misschien moet Netflix het geld beter investeren, er wordt zoveel verkwist aan matige films en belachelijke salarissen. Ryan Renolds kreeg 27 miljoen voor de waardeloze film six underground en Mark Wahlberg zal wel een vergelijkbaar bedrag hebben gekregen voor Spencer Confidential.Het slechte beleid moet blijkbaar door ons worden betaald.

centr1no

Avatar

@ David Mills
Wat mij opvalt is dat het aantal films dat kwalitatief verrast erg laag is.
En dan bedoel ik de mainstream films die de potentie hebben over 20 jaar nog steeds genoemd te worden of zelfs maar als er over 5 jaar gesproken wordt over een remake dat je zoiets hebt van 'oh ja, het origineel was best goed'.
Zeker als je na gaat hoeveel geld en moeit Netflix besteed aan het binnen halen van bekende acteurs en regisseurs en wat de budgetten zijn voor de verschillende projecten is het gewoon zielig hoe weinig series en films er gemaakt worden die boven het maaiveld uit steken.
Het beleid van Netflix om zich niet te bemoeien met de filmmakers is op zich natuurlijk positief, maar er komt niet veel gedenkwaardigs uit. Het zijn voornamelijk de projecten waarmee de makers niet bij een 'normale' studio terecht kunnen die opgepikt worden.

David Mills

Avatar

@centr1no... de enige netflixfilms die ik persoonlijk top vind is The two popes... wat een mooie film met een fantastische performance van Jonathan Pryce en Anthony Hopkins. Marriage story, Beasts of no nation en birdbox zijn ook goed

abon

Avatar

Dan kan netflix 'No time to die' aankopen. Zou een mooie kerstrelease zijn.

Maac

Avatar

@David Mills
Ik vermoed dat jij als doorgewinterde filmliefhebber/kenner niet hoort bij de grootste doelgroep van Netflix. Ik snap dat jullie spreken over een bepaald gebrek aan kwaliteit, maar de meeste mensen met een abonnement zijn niet op zoek naar films die jullie parels zouden noemen. Six Underground en Spencer Confidential (ik heb beide niet gezien overigens) staan in de top 5 meest bekeken Netflix films en zijn dus commercieel gezien goede investeringen.

Zo haalt mijn vrouw veel meer uit ons abonnement dan ik; als gemiddelde film/seriekijker sluit er veel meer content aan bij haar smaak, omdat zij minder heeft gezien en (dus) minder kritisch is dan ik. Het laatste wat Netflix moet doen is luisteren naar jou of naar mij.

Decepticon

Avatar

De rijken hebben meer geld dan de armen, vandaar deze prijs verandering en dat legt Netflix ook zo uit. Daarom zal de prijs voor standaard ook niet verhoogd worden.
Zolang je maar je account kan blijven delen.

kokosnoot

Avatar

Ik heb netflix vooral voor de series en docs. Ideaal zal geen een aanbieder zijn. Voor mij toch Netflix voor de series die ik leuk vind. Zo lang ze het niet Te gek maken np. Hd heb ik een maand proef gehad en was daar best wel van onder de indruk.

ja, vooral dat delen is essentieel voor Netflix.

ThEnd

Avatar

Wel apart, volgens economische wetten moet als het aanbod stijgt (meer streamingdiensten) de prijs dalen en Netflix doet het omgekeerde.

Decepticon

Avatar

@TheEnd, dat is idd wel apart. En wat dan helemaal apart is, is dat Netflix al 40% van zijn film catalogus kwijt is door de komst van andere streamingdiensten. En dan ook alsnog de prijzen verhogen.

centr1no

Avatar

Maac "maar de meeste mensen met een abonnement zijn niet op zoek naar films die jullie parels zouden noemen."
Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren natuurlijk. Ik zie de dames ook voornamelijk kijken naar de typische doelgroep series en films. Afgelopen week o.a. Pride and Prejudice en Notting Hill nog in m'n ooghoek voorbij zien komen. En dat zijn dan toch van die films die steeds gekeken worden door die typische doelgroep. Welke Netflixproductie gaat diezelfde status bereiken?

Fluffer

Avatar

Je moet al heel naïef zijn om te denken dat prijzen bij streamingdiensten altijd hetzelfde zullen blijven , deze zullen blijven stijgen ook bij andere aanbieders .
Natuurlijk nog altijd redelijk voor wat je aan hoeveelheid content krijgt maar kwaliteit is wat anders natuurlijk .
Voor de gemiddelde filmkijker is dit meer dan voldoende , voor de echte filmliefhebber natuurlijk niet .
Er zijn heel weinig recente films te zien en de originals laten veel te wensen over.

NieuwsFilm