Algemeen

Bobslee uit 'Cool Runnings' gestolen

De iconische slee uit de komedie uit 1993.

door Bram de Groot om 13:29 in Algemeen
In 1993 was de komedie Cool Runnings van regisseur Jon Turteltaub (The Meg, National Treasure: Book of Secrets) een flinke hit. De komedie met namen als Leon Robinson, Doug E. Doug, Rawle D. Lewis, Malik Yobaen wijlen John Candy ging over een Jamaicaans bobsleeteam.

Nu wordt via Ladbible bekend dat de bobslee die de acteurs gebruikte tijdens de film is gestolen. De iconische zwart gele bobslee hing voor maar liefst dertig jaar in een Canadese bar, maar nu vonden brutalen het nodig om de bobslee te stelen.

En dat was nog best een klus, aangezien het gevaarte zes meter boven de grond hing. Ondertussen heeft Devon Harris, die onderdeel was van het echte Jamaicaans bobsleeteam dat deelnam aan de Olympische Spelen van 1988 in Calgary, opgeroepen om de slee terug te brengen.


In Cool Runnings zijn vier Jamaicaanse mannen vastbesloten om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Ze kiezen ervoor om het eerste Jamaicaanse bobsleeteam te worden en roepen de hulp in van de ex-bobsleeër. Dan begint hun onmogelijke strijd om de wereld aan te tonen dat ze serieus zijn.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Off topic

Acteur Sean Connery (90) overleden

James Bond-acteur Sean Connery is overleden op 90-jarige leeftijd. Dat meldt de BBC.

SeanDeNiro

Avatar

Dubbel treurig nieuws inderdaad.

noah81

Avatar

Sanka, are you dead??

NieuwsFilm