Algemeen

Steven Spielberg en George Lucas over de toekomst van de filmsector

Volgens de twee grootheden komen er drastische veranderingen aan!

door Wouter Drummen om 15:20 in Algemeen
Steven Spielberg, o.a. bekend van Saving Private Ryan en Schindler's List, en George Lucas, de bedenker Star Wars, zijn er van overtuigd dat het filmlandschap de komende jaren flink gaat veranderen.

Zo zegt Spielberg: ''Vandaag de dag kijk je er niet meer vreemd van op wanneer een studio 250 miljoen dollar investeert in één enkele film. Allerlei andere projecten, hoe interessant, persoonlijk of historisch ze dan ook mogen zijn, blijven onopgemerkt.''

''Er is een overvloed aan keuze, maar we kunnen de dagen en de weken niet langer maken om alles te kunnen zien. Ik denk echter dat er een implosie op komst is. Op dat moment zullen drie, vier of misschien wel zelfs een half dozijn aan blockbusters met enorme budgetten floppen. Dit zal weer een verandering op gang brengen''.

George Lucas
Ook de 76-jarige Lucas denkt dat de bioscoopervaring drastisch gaat veranderen: ''Ik denk dat er minder bioscopen zullen zijn, maar de cinema's die overblijven zullen wel groter en luxueuzer zijn. Ik denk dan ook dat een bioscoopbezoek heel wat meer gaat kosten...''

''De bioscoopervaring zal meer gemeen hebben met sportevenementen, en films zullen heel lang, soms zelfs tot een jaar, op het grote scherm worden vertoond. Verder zal er enkel internettelevisie zijn''. Zo ging het er vroeger ook vaker aan toe. Zo draaide Spielberg's Indiana Jones and the Raiders of the Lost Arc ongeveer een jaar in de bioscoop en E.T. maar liefst een jaar en vier maanden.

Goed of slecht?
Lucas zegt dat dit echter ook zijn voordelen heeft: ''Je zal interessantere dingen gewoon thuis kunnen zien. Je zal ze kunnen bekijken wanneer je wilt''. Spielberg voegt eraan toe dat films tegelijkertijd in de de bioscoop als zowel op video-on-demand zullen verschijnen, maar dat er een verschil zal zijn in prijs.

Al bij al blijven Spielberg en Lucas positief: ''Momenteel heerst er chaos, maar daaruit zullen toch ook geweldige dingen ontstaan. Nu zijn er grote kansen voor jonge mensen in de filmsector''.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Thiver

Avatar

Waarom wordt dit gebracht als nieuws? Deze uitspraken zijn meer dan zeven jaar oud...

HarryHole

Avatar

Zijn dit soort plagiaatartikelen wel toegestaan? Het quoten van uitspraken gedaan in een ander medium is niet erg sjiek.

Scheerzeep

Avatar

@HarryHole

Het overnemen van quotes met een verwijzing naar de oorspronkelijke bron gebeurt letterlijk op elke nieuwssite.

HarryHole

Avatar

@Scheerzeep

Ja, dat is waar. Maar juist die verwijzing zie ik niet terug.

NieuwsFilm

meest populair