Waarom was een auto de tijdmachine in 'Back to the Future'?

Waarom was een auto de tijdmachine in 'Back to the Future'?

Een simpele, maar goede vraag. Waarom de DeLorean?

Fans van Back to the Future zullen het waarschijnlijk wel weten, maar voor menigeen is het misschien wel leuk om te lezen waarom Doc Brown een auto gebruikte om zijn tijdmachine te maken!

Het personage van Christopher Lloyd bouwde namelijk in de DeLorean DMC-12 de zogenaamde 'flux capacitor' en die combinatie leidde tot de tijdreizen van Marty McFly, de rol van Michael J. Fox.

Waarom de DeLorean?
In 1955 viel uitvinder Doc, die al jaren bezig was met tijdreizen, met zijn hoofd op de toilettafel en daardoor kreeg hij het visioen van de 'flux capacitor' die hij in 1985 afrondde. En dat ding moest hij in iets stoppen die bepaalde krachten kon opbrengen.

De DeLorean bleek de benodigde 1.21 gigawatt aan vermogen te kunnen leveren, inclusief de snelheid van 140 kilometer per uur. Maar Doc had nog een reden. Dit is wat hij zei toen Marty in de eerste film vroeg waarom hij een DeLorean koos: "do it with style." Ook gaf hij aan dat de roestvrijstalen constructie van de DeLorean tijdsverplaatsing mogelijk maakt.

Bijna een koelkast
Overigens overwoog regisseur Robert Zemeckis een pick-up truck of koelkast als teletijdmachine. De koelkast had dan verplaatst moeten worden door een auto. Schrijver Bob Gale gaf eens aan dat er uiteindelijk voor de DeLorean werd gekozen omdat deze zou passen bij de excentrieke aard van Doc.



NieuwsFilm

meest populair