Bioscopen weer dicht: maar voor hoelang?

Bioscopen weer dicht: maar voor hoelang?

De deuren van de bioscopen gaan weer dicht.

Vanavond zijn er weer nieuwe maatregelen afgekondigd om het coronavirus een halt toe te roepen. De gevolgen zijn ingrijpend voor bioscopenland. En dat komt keihard aan voor de bioscopen en filmhuizen die de afgelopen maanden al zwaar werden getroffen.

Vanaf morgenavond 22.00 uur tot en met woensdag 18 november gelden de nieuwe maatregelen. De duur van de lockdown is gelukkig nog enigszins beperkt met (voorlopig) twee weken.

Het zou dus kunnen dat de zalen daarna weer opengaan en dan waarschijnlijk met de huidige regels: maximaal 30 man per voorstelling met de afstand van de 1,5 meter afstand inachtneming.

Sinds maart al grote maatregelen
Bioscopen hebben sinds midden maart dit jaar met beperkende maatregelen te dealen. De zalen werden eerder tot 1 juni gesloten en daarna werd het een aantal maanden weer wat milder met de beperkingen. Zo konden de grootste zalen tot maximaal 100 bezoekers ontvangen.

Afgelopen maand werden de maatregelen weer strenger met maximaal 30 bezoekers per voorstelling. Nu is er dus een complete sluiting van minimaal twee weken.

Op naar grote films in december?
Laten we hopen voor de sector, de vele mensen die erin werken en de filmliefhebbers dat het daarbij blijft en we in december van wat grote nieuwe films kunnen genieten, zoals Wonder Woman 1984 en Death on the Nile.



NieuwsFilm

meest populair