Er is een levendige handel in Netflix-wachtwoorden

Er is een levendige handel in Netflix-wachtwoorden

Hoeveel mensen hebben jouw Netflix wachtwoord? Of...

Het delen van je inloggegevens van de streamingdiensten is goed voor je portemonnee. En als je het goed regelt kijk je gewoon gratis naar streamingdiensten als Netflix, Amazon en Disney+. Het enige dat je hoeft te doen is dat iemand zijn inloggegevens met jou deelt.

En de kans dat dit lukt is groot. Uit een nieuw onderzoek van Kill The Cable Bill blijkt namelijk dat 52,5% van de Netflix gebruikers zijn wachtwoord deelt met anderen. Dit gebeurt het vaakst met een familielid buiten het gezin (25,6%), een vriend (17,7%) en een kind die niet in hetzelfde huis woon (9,2%).

Invloed van prijsstijgingen
Een ander onderdeel van het onderzoek zoomde in op hoe mensen denken om te gaan met prijsstijgingen. 26% zegt te overwegen om op te zeggen bij een prijsstijging, 50% blijft gewoon abonnee en 6% zegt daadwerkelijk over te gaan tot opzeggen.

Klachten gaan volgens het onderzoek vooral over de prijsstijgingen (36,6%), maar ook op gebied van content is er afbreukrisico. Abonnees zouden niet blij zijn dat content verdwijnt van Netflix, bijvoorbeeld doordat de rechten verlopen van series als The Office en Friends. Wat is jouw grootste klacht over Netflix.

NieuwsFilm

meest populair