Dit is de beste 'Frankenstein' die er nooit kwam!

Dit is de beste 'Frankenstein' die er nooit kwam!

Oké, Frankenstein's Monster natuurlijk...

Het is geen geheim dat Guillermo del Toro een grote fan is van het verhaal van Frankenstein. Vanaf 2008 ligt er al een film op de plank, maar hij kwam er nooit.

De hoofdrol was toebedeeld aan Doug Jones, een acteur waarmee Del Toro regelmatig samenwerkte. Hij spreekt zich uit over de manier waarop hij de rol kreeg en hoe hij daar over dacht.

Logge Frankenstein
"Mijn eerste gedachte was: ik ben niet de grote, brede, logge Frankenstein die je in gedachten hebt. Guillermo is blijkbaar een grote fan is van Bernie Wrightson. Bernie had een versie van Mary Shelley's Frankenstein geïllustreerd, en alle afbeeldingen van het monster van Frankenstein daarin. Dat is wat hij ging doen om mijn uiterlijk vorm te geven"

Illustratie
Bernie Wrightson maakte een reeks illustraties, waarvan de onderstaande plaat de belangrijkste is. De illustratie geeft goed weer hoe Jones er uit had kunnen zien in de film die er nooit kwam.


Bekijk de afbeelding

Dark Universe
Jones denkt dat het schrappen van het Dark Universe, het Universal Monsterverse waarvan [film=]The Mummy[/film] het startsignaal moest zijn, wel eens de reden kan zijn dat de Frankenstein-film er nooit kwam.



NieuwsFilm

meest populair