Het Ninja Turtles vervolg dat je niet aan zag komen

Men keert niet terug naar de Michael Bay producties, maar naar het origineel.

Het lijkt erop dat we een nieuw deel te zien gaan krijgen van de Teenage Mutant Ninja Turtles. Alleen zal het hier niet om een vervolg van de reboot gaan, maar om een vierde deel van de geliefde jaren negentig versie.

De eerste Teenage Mutant Ninja Turtles kon dan ook nog geen gebruik maken van CGI. De schildpadden kwamen tot leven dankzij baanbrekende pakken en animatronics van Jim Henson's Creature Shop. Het enorme succes leidde tot een vervolg genaamd The Secret of the Ooze.

Verlangen
Het derde deel - waarin onze held terecht komen in het feodale Japan - was een stuk minder populair. Het zorgde ervoor dat de live action Turtles twintig jaar uit de bioscopen verdwenen. In 2014 verscheen de schreeuwerige reboot, die veel fans deed verlangen naar het origineel.

En zij lijken nu hun zin te krijgen. Schrijver Bobby Herbeck en producent Kim Dawson willen namelijk een vervolg maken op die trilogie. Hiervoor zouden ze gesprekken voeren met de originele regisseur Steve Barron. Ook zouden zijn Brian Henson aan boord willen hebben.

Technologie
Herbeck: "Ja, het klopt. We zijn bezig aan een reboot. Onze fans vragen al jaren wanneer we een reboot maken van de eerste film. Ik wil graag terugkeren. Als één van de studio's het wil, dan maken we hem. Stel je voor dat Brian Henson met de huidige technologie de kostuums zou verzorgen. Dat zou fantastisch worden!"

NieuwsFilm

meest populair