Ninja Turtles (2014)

Mysterious. Dangerous. Reptilious. You've never seen heroes like this.

De reboot van de Teenage Mutant Ninja Turtles is vooral voor jeugdige bioscoopgangers interessant. Of dit ook de bedoeling van de makers was valt te bezien.
play

4,8 details

  • 101 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

De stad heeft helden nodig. Duisternis omhuld New York City, nu Shredder en zijn Foot Clan een ijzeren grip op alles heeft, van politie tot politici. De toekomst ziet er niet goed uit, totdat vier onwaarschijnlijke helden opstaan en hun lotsbestemming al de Teenage Mutant Ninja Turtles ontdekken: Raphael, Donatello, Leonardo en Michelangelo. Samen met verslaggeefster April O’Neil en haar cameraman Vernon Fenwick moeten zij de stad zien te redden.

Alt titel
Teenage Mutant Ninja Turtles
Regie
Jonathan Liebesman
Cast
Megan Fox, Whoopi Goldberg, Johnny Knoxville, William Fichtner, Will Arnett, Alan Ritchson, Tony Shalhoub, Jeremy Howard, Noel Fisher, Danny Woodburn, Minae Noji, Pete Ploszek, Tohoru Masamune, Madison Mason, Abby Elliott.
Budget
$ 125.000.000
Opbrengst
$ 477.200.000
Release
08.08.2014
Release NL
21.08.2014
Release DVD
17.02.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Liebesman | Cast: Megan Fox (April O’Neil), Will Arnett (Vernon Fenwick), William Fichtner (Eric Sacks), Alan Ritchson (Raphael), Noel Fisher (Michelangelo), Jeremy Howard (Donatello), Johnny Knoxville (Leonardo - stem), Tony Shalhoub (Splinter - stem), Whoopi Goldberg (Bernadette Thompson), Minae Noji (Karai), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2014

Het is zaterdagavond en je mag als achtjarig jochie in je pyjama met natgekamde haartjes en een bakje paprikachips extra lang opblijven om naar de Teenage Mutant Hero Turtles (zoals ze in de jaren negentig bij ons heetten) te kijken. Dan zijn gemuteerde ninjaschildpadden supercool. Voor volwassenen ligt het anders. Voor hen zijn de vechtreptielen in een live-actionuitvoering net zo belachelijk als ze klinken. Er zijn onderhand vier pogingen gedaan om de Turtles naar de bioscoop te brengen. Voor het laatst in 2007, maar toen kwam alles uit de computer rollen. Zoals het bij superhelden wel vaker gebeurt vonden Michael Bay en consorten het nodig om de serie te rebooten. Na Transformers helpt Bay samen met regisseur Jonathan Liebesman wederom een jeugdherinnering om zeep.

Aan de andere kant van de Atlantische Plas kennen de vier gemaskerde reptielenbroers nog een heuse fanbase. Daar liep men witheet aan toen bleek dat de nieuwe Turtles-film simpelweg Ninja Turtles zou gaan heten. Daar moest toch echt Teenage en Mutant aan vooraf gaan. In ons land houden we het maar bij de korte titel. Waarschijnlijk geen Hollandse ziel die er om taant en als je je er wel om druk om maakt dan heb je écht te veel vrije tijd over. Met de moderne digitale technieken van vandaag de dag zou er zelfs van de Ninja Turtles nog wel iets te maken moeten zijn. Het lukt immers ook met de tamelijk onrealistische Vleermuisman, de Spinnenman en al die andere superhelden waar de filmganger warm voor loopt. Maar zelfs met de nieuwste technieken als motion capture binnen handbereik weet Liebesman niet het kleuterniveau te ontstijgen. Zijn schildpadden en hun sensei, de uit de kluiten gewassen rat Splinter, zien er lachwekkend beroerd uit. Hetzelfde gaat op voor schurk Shredder, die zo lijkt te zijn weggelopen uit een slecht videospel.

videotrailers & clips

alle artikelen (64)

Ninja Turtles Nieuwsberichten

Laatste reacties

rebel1984

"...Dit was een zeer groot jeugdsentiment en moest het gaan zien. En vond het zeker een zeer vermakelij......"

adofmirosch

"...Denk dat the ninja turtels comics, gewoon een van de moeilijkste strip boeken zijn om te verfilmen......."

marcjeb

"...De schredder was to much ! Verder was de film topvermaak. Ben blij dat er een vervolg komt !!!..."

Ninja Turtles

acties