Opvallend: Eigen tv-zender voor Netflix

Opvallend: Eigen tv-zender voor Netflix

Een ouderwetse tv-zender voor Neftlix?

De afgelopen jaren heeft lineaire televisie zwaar te lijden onder de komst van de vele streamingdiensten. Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video hebben ondertussen een grote hap uit het marktaandeel genomen. Nu gaat streaminggigant Netflix de omgekeerde weg bewandelen.

Netflix kijkt namelijk of het zinvol is om een tv-zender te starten met een lineaire uitzendstrategie. Afgelopen donderdag lanceerde Netflix namelijk de "zender" Netflix Direct. Dit is een voorgeprogrammeerd kanaal waarop bepaalde content wordt uitgezonden. Dus als je Netflix Direct start dan zie je datgene wat er op dat moment wordt vertoond.

Test in Frankrijk
Netflix test Netflix Direct op dit moment alleen in Frankrijk en dan ook bij geselecteerde abonnees. Volgende maand zal de test in heel Frankrijk worden uitgerold. De reden waarom Netflix Direct wordt getest in Frankrijk komt doordat Fransmannen nogal gehecht zouden zijn aan de ouderwetse lineaire televisie.

"Veel kijkers houden van het idee van programmeren waarbij ze niet hoeven te kiezen wat ze gaan kijken," aldus een woordvoerder van Netflix. "Of je nu geen inspiratie hebt of je Netflix voor het eerst ontdekt, je zou je voor het eerst kunnen laten leiden zonder dat je een bepaalde titel hoeft te kiezen en je kunt je laten verrassen door de diversiteit van de Netflix-bibliotheek."

NieuwsFilm

meest populair