Wie is rijker: Iron Man of toch Batman?

Wie is rijker: Iron Man of toch Batman?

En wat is de rol voor Ant-Man?

Batman en Iron Man zijn twee van de meest populaire superhelden die er maar zijn. Dat terwijl ze allebei geen superkrachten hebben, maar gebruik maken van grote martial arts-kennis en heel wat high-tech snufjes. En de twee hebben een heel succesvol bedrijf, waardoor ze heel rijk zijn en dit ook allemaal kunnen betalen.

Maar wie is nou eigenlijk de rijkste superheld van de twee? De Vanquis Bank, een Britse bank, heeft een top 25 van de rijkste superhelden van zowel Marvel als DC samengesteld. Die vraag geeft een duidelijk antwoord.

Bruce Wayne
Voor de toplijst keek de bank naar het beroep van de superheld, evenals het type stad waarin zij leven. Aangezien de twee in een fictieve stad leven, is er gekeken naar een echte stad die er zoveel mogelijk op lijkt. Als CEO van Wayne Enterprises, zou Bruce Wayne een kleine 988.000 dollar per jaar binnenhalen.

Dat is meer dan Tony Stark, die als hoofd van Star Industries een nette 920.000 dollar per jaar binnenhaalt. Oliver Queen boert ook goed met 895.000 dollar als inkomen, voor zijn werk als de CEO van Queen Consolidated. Natuurlijk zitten hier de vele bonussen die ze verdienen nog niet in.

Leuk om te weten, is dat Ant-Man de armste superheld is. Zijn dagelijks werk als medewerker van Baskin Robbins brengt hem op een miserabel inkomen van 18.500 dollar per jaar.

NieuwsFilm

meest populair