Viggo Mortensen onder vuur vanwege het spelen van een homoseksuele man in 'Falling'

Viggo Mortensen onder vuur vanwege het spelen van een homoseksuele man in 'Falling'

De geliefde acteur reageert er zelf op.

Vandaag de dag kan je bijna niks meer zeggen of doen zonder dat iemand zich beledigd voelt. Acteurs kennen dit maar al te goed. Recentelijk kwam de nieuwe film Witches onder vuur te liggen omdat de heksen erin maar drie vingers aan elke hand hebben. Viggo Mortensen, voornamelijk bekend van The Lord of the Rings-trilogie, krijgt nu ook kritiek te verduren i.v.m. zijn regiedebuut.

Mortensen maakte zijn eerste film, genaamd Falling, waarin hij eveneens de hoofdrol vertolkt. Hierin speelt de acteur de homoseksuele John Peterson, die samen met zijn partner Eric en hun geadopteerde dochter in Zuid-Californië woont. Zijn bejaarde vader trekt bij ze in en op dat moment komen hun twee totaal verschillende werelden met elkaar in botsing. Sommige mensen zijn echter van mening dat Mortensen geen homoseksuele man zou moeten spelen. Hij reageert nu zelf op de ophef.

Reactie
Zo zegt 62-jarige acteur: ''Er zijn bepaalde personages die ik nooit zou kunnen spelen. Ik zou bijvoorbeeld niet de rol van Eric op me kunnen nemen, aangezien hij een Chinese-Hawaiiaanse Amerikaan is''.

''Wat betreft mijn eigen personage, ik kwam er pas later op dat John homoseksueel zou kunnen zijn. Tijdens het schrijven van het script kwam ik ineens op het idee. De partner van John hoeft eigenlijk niet perse een vrouw te zijn, wat als ik er een man van zou maken? Ik wilde het proberen. Ik schreef een scène om te kijken hoe het aan zou voelen. Als dit het verhaal niet goed had gedaan, zou ik het ook niet gedaan hebben, maar ik vond het wel passen''.

NieuwsFilm

meest populair