David Fincher (Mank) haalt uit naar superheldenfilms en andere grote blockbusters

David Fincher (Mank) haalt uit naar superheldenfilms en andere grote blockbusters

Volgens de wereldberoemde regisseur zijn er maar twee seizoenen voor films: 'spandex zomer' en 'kwelling winter'

David Fincher wordt gezien als een van de beste regisseurs. Hij heeft ons dan ook al heel wat pareltjes geleverd. Denk bijvoorbeeld maar aan Fight Club, Se7en, The Social Network maar ook de serie Mindhunter. Hij heeft echter zelf nog nooit een Oscar gewonnen en maar een enkele Golden Globe. In een recent interview, om zijn nieuwe film Mank te promoten, haalt hij dan ook uit naar het Hollywood van vandaag.

Ondanks het feit dat Mank wordt genoemd als een serieuze kandidaat voor de Oscars, heeft Fincher hier iets minder vertrouwen in: ''De enige reden waarom we dit soort gesprekken voeren, is vanwege het gebrek aan verbeeldingskracht namens de mensen die de verwachtingen van het publiek op gedragsgebied hebben aangepast. Er zijn maar echt twee seizoenen voor films. Zo is er de 'spandex zomer' en 'kwelling winter' Je maakt je film voor een van de twee seizoenen. En als je het mist, val je in een van die andere twee seizoenen, die nominaal stortplaatsen zijn. Is dat logisch?''.

Lastig
De 57-jarige regisseur zegt dan ook dat het vandaag de dag lastig is een goede film te maken: ''Tenzij je een blockbuster maakt met een Happy Meal-component, is niemand geïnteresseerd''. Fincher mag dan wel een grote naam zijn, hij heeft vele jaren moeten 'vechten' om Mank te kunnen maken. Hiervoor sloeg de regisseur (opnieuw) de handen in elkaar met Netflix. Recentelijk tekende hij dan ook nog een 4-jarig contract bij de streaminggigant.

Fincher is dan ook een fan van streamingdiensten. Zo zegt hij dat er niet dezelfde druk is op openingsweekenden als wanneer een film wordt uitgebracht via een bioscoopdistributeur, en dat de film zal voortleven in de bibliotheek van de dienst. Zo grapt hij: ''Het niet bepaald een slim businessplan om een ​​liefdesbrief te maken voor een andere film die op [rivaliserende streamingdienst] HBO Max staat. Maar luister, als we alleen de dingen deden die slim waren, zouden er waarschijnlijk alleen films van Marvel, Star Wars en Jurassic Park zijn''.

NieuwsFilm

meest populair