Blu-ray

'Capone' - vooral gaaf door Tom Hardy [Blu-ray]

Tom Hardy is het gezicht van de misdaadfilm Capone.

door Bram de Groot om 17:37 in Blu-ray
Regie: Josh Trank | Cast: Tom Hardy (Al Capone), Linda Cardellini (Mae Capone), Matt Dillon (Johnny), Al Sapienza (Ralph Capone), Kathrine Narducci (Rosie), e.a. | Speelduur: 103 minuten | bioscooprelease: geen | Recensie: geen

Al in 2018 doken de eerste beelden op uit de film Fonzo van Fantastic Four-regisseur Josh Trank en met Tom Hardy als de legendarische maffiabaas Al Capone. Pas een paar maanden geleden verscheen de wisselend ontvangen film, uiteindelijk met titel Capone, die dan ook vooral opvalt door het aandeel van Hardy. Hij geeft het wat magere verhaal gelukkig de juiste impuls.

Met een productiebudget van net even meer dan $20 miljoen draaide Capone door de coronacrisis slechts heel beperkt in de bioscopen. Er werd wereldwijd net aan zo'n half miljoen opgehaald. De rest van de omzet moet via Video on Demand en de Dvd/Blu-ray releases opgehaald worden.

Bij de critici deed Capone het erg wisselend. Het misdaaddrama staat op 41% op Rotten Tomatoes, met een magere 4.90/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek was nog harder over de film gezien de publieksscore van 25% en 2.31/5 als gemiddelde beoordeling.


In Capone zien we de laatste maanden van de Amerikaanse gangster Al Capone. Nu hij op vrije voeten is na zijn celstraf van tien jaar te hebben uitgezeten, begint de 47-jarige Capone te lijden aan dementie. Zijn gewelddadige verleden laat hem niet met rust en steeds meer verteert de ziekte zijn geest. Hij zal uiteindelijk sterven in 1947, op slechts 48-jarige leeftijd.

Blu-ray: Capone

Disc: 1 x Blu-ray | Release: oktober 2020 | Beeld: 16 x 9 - (2.35 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 9789461877376 | Met dank aan: Remain in Light

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Capone zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Op de voorkant de filmposter en de achterkant onthult helaas geen extra's. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Het beeld van deze uitgave met een 2.35 : 1 verhouding laat een prima scherpte en mooie natuurlijke kleuren zien. De make-up van Hardy is ondanks zijn prima rol toch best opvallend te noemen, al verder redelijk gelukt.

Het geluid komt via een standaard DTS-HD 5.1 track. De muziek is van El-P, de veelzijdige muzikant die eerder trachtte om de muziek te mogen maken van onder meer Blade Runner 2049. Dit ging niet door. Capone is zijn eerste grote film waarvoor hij de muziek mocht aanleveren. Verder een prima, degelijke track.

Bonusmateriaal

Los van de taalselectie is er geen menu beschikbaar. Een logisch gevolg is dat er ook geen extra's op de schijf te vinden zijn. De film start bijna direct en dat is dan wel weer fijn. Online zijn er geen of weinig featurettes over de film te vinden. Hieronder een snelle video over Al Capone van History Channel.


Wat vind jij van Capone?

Heb jij genoten van Capone en Tom Hardy? Of heeft het magere ontvangst je weerhouden deze te kijken? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RobzZ01

Avatar

Best interessant en qua art direction prima in orde. Regie is echter niet strak en consistent genoeg om dit dunne verhaaltje interessant te houden. Na een half uur zit de sleur er al in.

Hardy doet t prima maar dit is er één die ik absoluut niet nog een keer hoef te zien.

NieuwsFilm

meest populair