Is 'Titanic' stiekem een prequel op 'The Terminator'?

Is 'Titanic' stiekem een prequel op 'The Terminator'?

Dit is een hele gave fantheorie.

Fans komen soms met de meest briljante theorieën op de proppen. Een daarvan concentreert zich op Titanic en The Terminator, allebei films van regisseur James Cameron. De theorie legt niet alleen connecties tussen die twee films, maar legt ook bepaalde anachronismen in Titanic uit.

Hoewel Titanic echt een geliefde film is, zijn sommige kenners niet per se te spreken over hoe accuraat de film is. Bepaalde anachronismen kunnen echter uitgelegd worden als je ervan uitgaat dat de film zich in hetzelfde universum afspeelt als de Terminator-films. Sterker nog, als je Jack Dawson een tijdreiziger maakt, kan het helemaal.

Rose beschermen
Volgens sommige fans is Jack Dawson een tijdreiziger die uit dezelfde toekomst komt als Kyle Reese. Die reisde destijds terug om Sarah Connor te beschermen tegen een T-800. En Jack zou zijn terug gereisd om Rose Dewitt Bukater te beschermen en te redden, zodat ze geen zelfmoord zou plegen en het zinken van de Titanic zou overleven. Dat allemaal omdat ze een voorouder van John Connor zou zijn.

Sommige delen van de achtergrond en kennis van Jack kloppen niet helemaal. Hij vertelt bijvoorbeeld dat hij opgegroeid is bij Lake Wissota vlakbij Chippewa Falls in Wisconsin. Dat kan echter niet, want het meer werd pas in 1917 gegraven door mensen, vijf jaar nadat de Titanic gezonken was.

Ook zegt Jack dat hij samen met Rose naar de pier in Santa Monica wil gaan als ze eenmaal aangekomen zijn in Amerika. "Dan gaan we samen de achtbaan in tot we overgeven." Maar die pier kreeg pas in 1916 een achtbaan. De kleding die Jack draagt past ook niet bij de tijd waarin Titanic zich afspeelt, evenals zijn haarstijl niet

Dat zou je dus kunnen uitleggen door uit te gaan van Jack als tijdreiziger. Wat de zaak bemoeilijkt, is dat Rose ook wat voorkennis heeft. Zo refereert zij naar een theorie van Sigmund Freud over de mannelijke obsessie met de grootte van de eigen genitaliën, iets waar Freud pas in 1920 over schreef.

En je kan je natuurlijk afvragen waarom Skynet niet gewoon een Terminator terug in de tijd zou sturen om Rose te vermoorden. En hoe wisten de mensen uit de toekomst eigenlijk dat ze moesten voorkomen dat Rose zelfmoord zou plegen?

NieuwsFilm

meest populair