'Scream 5' laat grootste troef achterwege

'Scream 5' laat grootste troef achterwege

Geen meta-horror deze keer, want dat zou al te vaak gebruikt zijn.

Scream 5-schrijver en producent Kevin Williamson komt met een wel heel bijzonder statement. Hij beweert dat de film geen meta-horror zal worden zoals de voorgaande delen.

Het was juist die benadering die Scream anders maakte dan de standaard-slasher. De vele knipogen naar het genre en de manier waarop films, sequels en reboots werken, gaven de franchise een eigen gezicht.

Frisse aanpak
Volgens Williamson is de meta-insteek inmiddels zo vaak geïmiteerd dat de film een andere kant op moet gaan: "Wat ik fantastisch vind aan de nieuwe Scream is de frisse aanpak. Het is een nieuwe film met een nostalgische factor."

"Voor mij was dit de enige manier om een vervolg te maken. Ik ben weggeblazen door de regisseurs. Het was spannend om aan boord van deze productie te springen, maar ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Naar mijn idee zou Wes er trots op zijn."

Trouw
De betrokkenen vertelden tot nu toe dat het vijfde deel trouw zou blijven aan de visie van de overleden Wes Craven. Met deze uitspraken is het nog maar de vroeg hoe ze dat dan precies bedoelen.

Gelukkig keren andere bekende elementen wel terug. Naast de klassieke Ghostface zal ook de oude cast zijn opwachting maken. Neve Campbell, Courteney Cox en David Arquette zijn dus gewoon van de partij.

NieuwsFilm

meest populair