'Wonder Woman 1984' komt in december uit anders "hoeft het niet meer..."

Warner Bros. wil de film daarom al in december uitbrengen.

Warner Bros. brengt Wonder Woman 1984 in december uit. Velen hadden verwacht dat de release pas in 2021 zou plaatsvinden, maar afgelopen woensdag werd bevestigd dat de film van Patty Jenkins rond de kerst uitkomt. Zowel in de bioscoop als op streamingdienst HBO Max.

Variety legt nu uit waarom dat het geval is. Binnen de filmstudio werd gevreesd dat de film al oudbakken zou zijn als deze nog veel later uit zou komen. De release werd natuurlijk ook al flink uitgesteld, dus het is wel begrijpelijk dat men vreest dat Wonder Woman 1984 wat uit is rond de release.

Vaker uitgesteld
Warner liet in eerste instantie weten dat de film in november 2019 uit zou komen in de bioscoop. Dat werd niet gehaald, waarna de film naar de zomer van 2020 uitgesteld werd. Maar de release van juni 2020 bleek door het coronavirus vrij kansloos, waarna deze verplaatst werd naar half augustus. Ook dat werd niet gehaald, want de release kwam vervolgens in oktober te staan. Afgelopen september kwam de release pas op zijn definitieve datum te liggen: 25 december.

Dat de film ook online uitkomt, is een manier voor WarnerMedia om zijn nieuwe streamingdienst, HBO Max, groter te maken en meer mensen te trekken.

NieuwsFilm

meest populair