Algemeen

Gerucht: Uitgelekte plotdetails 'Doctor Strange 2' beloven krankzinnige Marvel-film

De film zou een aantal gave personages introduceren in het Marvel Cinematic Universe.

door Jeffrey Kouters om 15:16 in Algemeen
Dreigt een eeuwenoude slechterik chaos en krankzinnigheid te verspreiden door het Marvel-universum? Het zou zomaar eens de missie van Doctor Strange kunnen zijn om hem te stoppen. Op internet lijken nieuwe plotdetails te zijn opgedoken over zijn langverwachte vervolgfilm.

En hoewel we deze info vooralsnog met een flink korreltje zout nemen, zeggen we voor de zekerheid toch maar even...


LET OP: Dit artikel bevat mogelijke spoilers!Doctor Strange in the Multiverse of Madness zou draaien om Shuma-Gorath, een eeuwenoude entiteit die zich voedt met de angst van mensen en America Chavez, een jong meisje met de kracht om portalen tussen universa te openen, wil gebruiken om waanzin te verspreiden door het multiversum. Nightmare werkt voor Shuma-Gorath en wordt erop uitgestuurd om Chavez te vangen.

Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) zou een team van magiërs om zich heen verzamelen, waaronder Wong (Benedict Wong), Baron Mordo (Chiwetel Ejiofor), Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) en nieuwkomers Clea (schijnbaar de vervreemde dochter van The Ancient One) en Drumm, een voodoomeester, om het op te nemen tegen Shuma-Gorath.

Het plan van Strange is om de geest van Cagliostro op te roepen. Hij is de enige tovenaar die Shuma-Gorath ooit eerder wist te stoppen. Mordo vindt dit plan te riskant en besluit dat Chavez dood moet voordat Shuma-Gorath haar te pakken krijgt.

Waar of niet waar?
Hoewel we deze informatie dus voor nu met een flink korreltje zout nemen, sluiten de details wel perfect aan op eerdere geruchten, bijvoorbeeld over de komst van Clea. Veel Marvel-fans reageren dan ook behoorlijk enthousiast op deze mogelijke verhaaldetails. Het is nu dus afwachten waar Marvel en regisseur Sam Raimi (Spider-Man, The Evil Dead) precies mee aankomen.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GizMogwai

Avatar

Dokter Vreemd 2: In de Multiverse van Krankzinnigheid. ????????

Rich Art

Avatar

Ik zou toch zeggen, na het einde van de eerste film, dat Mordo eerder een vijand dan een bondgenoot is.

dakai-world

Avatar

@Rich Art, ja inderdaad. Maar hé, narratief gezien best simpel op te lossen. We hebben een gemeenschappelijke vijand, laten we nu doen alsof we vriendjes zijn om aan het einde van de film weer een post credit scene erin te proppen waar we erachter komen dat Mordo achter het hele spektakel zat in de tweede film en nu dan zijn echte masterplan in uitvoer gebracht kan worden.

eltorro

Avatar

Lijkt heel erg op "X-Men: Days of Future Past", alleen dan in plaats van tijdreizen verschillende universums.

Trend34

Avatar

Klinkt als een interessante film ben erg benieuwd

Xenolicker

Avatar

Tja, dat van Mordo klopt dus al waarschijnlijk niet - zoals hierboven ook vermeld - omdat 'ie in een credits-scene van de eerste film al duidelijk het slechte pad opgaat, dus is het maar afwachten wat er van de rest waar is... De titel belooft in ieder geval heel wat; de eerste film is al behoorlijk trippy maar ik denk dat ze nu de bezoekers van de tweede meteen na afloop naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis moeten afvoeren voor spoedeisende psychiatrische hulp. Laten we hopen dat het dan met de corona wat minder gaat zodat er genoeg plaats is.

Rene V

Avatar

Ben benieuwd

Jeroenevertp

Avatar

Dit klinkt gaaf ! Laat maar komen !

Aeon

Avatar

Mwah kunnen wat meer twists in zoals ze is niet de dochter ,maar blijkt de ancient one zelf te zijn.
En een team van magiërs in de Multiverse.
Okay did waar is loki

NieuwsFilm

meest populair